Tarif

Keşkek Tarifi

Genellikle düğün ve bayramlarda karşımıza çıkan, Anadolu’da yörelere göre farklılık gösterebilen Keşkek tarifi nasıl yapılır? Keşkek yapmanın püf noktaları nelerdir?
180 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Keşkek Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 157
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g aşurelik buğday
500 g kuzu ya da dana kuşbaşı et
2-2,5 l su
10 g kaya tuzu
40 g biber salçası
320 g haşlanmış nohut
Üzeri için:
kimyon
250 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Aşurelik buğdayı 1 gece önceden ıslatın.
  • Kuzu kuşbaşı etleri su ve tuz ilave ederek ocağa koyun.
  • 1.5 saat pişirdikten sonra süzdüğünüz buğdayı içine ilave edip, kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Lapa kıvamında olmasına dikkat edin ve gerekirse su ilave edin.
  • Suyunu çekmeye başladığında tahta kaşık veya tokmakla dövmeye başlayın. Bu esnada biber salçasını ekleyin.
  • Dövme işlemini yaklaşık yarım saat kadar sürdürün ve sonuna yakın haşlanmış nohutları ekleyin.
  • Keşkek lime lime olunca altını kapatıp tamamını servis tabağına alın.
  • Servis tabağındaki keşkeğin ortasına bir çukur açın, üzerine bolca kimyon gezdirin.
  • Son olarak kızdırdığınız tereyağını ortasına dökerek sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Bakır bir tencere kullanmanızı öneririm.
*Kesinlikle 1 gece önceden buğdaylar suda bekletilmelidir.
*Kısık ateşte ağır ağır pişirilir.
*Tahta kaşık veya tokmakla sık sık ezerek karıştırılır.
*Servis esnasında tereyağı eritilmez hafif yakılır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
3.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginar Oturtma Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börk Aşı Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi
73B Görüntüleme

Yorumlar (10)

Firoz Ataç
· 23.03.2021

Bunu ben kızgın yağsız görmüştüm ama bu daha iştah açıcı gözüküyor

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Kesinlikle öyle, hem tat hem görüntü 👍

İbrahim Etem SEL
· 24.03.2021

Un helvası yapmak kadar yorucu bir yemek sanırım. Ama inşallah deneriz bir gün.

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Biraz zahmetli olsa da sonunda değen bir yemek 😁✌️

Ayşegül Dokuzoğlu

Antakya yöresinde diğer adı aşurdur tarif harika 👌

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

👏👏🤗