Tarif

Etli Keşkek Tarifi

Buğday ve nohudun eşsiz dansı, keşkek tarifi.
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Etli Keşkek Tarifi
Paylaş
  • 96B
  • 29
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g et (kemikli veya kemiksiz)
600 g aşurelik buğday
10 g tuz
150 g nohut
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g biber salçası
10 g pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Bir gece önceden su ekleyerek beklettiğiniz buğday ve nohudu süzüp düdüklü tencereye alın.
  • Üzerine etleri yerleştirin ve tuzunu ekleyin.
  • Üzerini yaklaşık 20 cm geçecek şekilde su ekleyin.
  • 1 saat pişirmenin ardından altını kapatın.
  • Keşkek sıcakken blender yardımıyla (veya sert uygun bir mutfak ekipmanı ile ezebilirsiniz.) malzemelerin biraz daha ezilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pınar Tereyağı eritip içine biber salçasını ve pul biberi ekleyin.
  • Servis yapacağınız tabağa aldınız keşkeğin üzerine Pınar Tereyağı ekleyin.

Püf Noktası

*Buğday ve nohutun üzerine bir gece önceden su ekleyerek bekletirseniz daha güzel bir sonuç elde edebilirsiniz ve pişirme süreniz kısalır. İsterseniz hazırlamaya başlamadan önce de ocakta 30 dakika haşlayabilirsiniz.
Yöresel olarak yapılan keşkeklerin taneli bir yapı olmamasına özen gösterilir siz de piştikten sonra keşkeğinizi isteğinize göre ezebilirsiniz. Keşkek Anadolu'da yüzlerce yıldır törensel yemeklerde sofraların aranan lezzeti olmuştur.Bereketi, birlikteliği, paylaşmayıve daha nicesini içinde barındırır. Sofralarınıza bereket, huzur ve mutluluk getirmesi dileği ile....

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

SEDANURGÜÇLÜ
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Beğendili Cızbız Köfte Tarifi
13B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Soya Soslu Dana Bonfile Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Püreli Cızbız Köfte Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.