Tarif

Keşkül

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmekte olan Keşkül, aynı zamanda en hafif ve en lezzetli geleneksel sütlü tatlılarımızdan bir tanesidir. Nefis keşkül tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Keşkül
Paylaş
  • 18B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 l Pınar Süt
Pınar
110 ml Pınar Krema
Pınar
385 g toz şeker
60 g toz badem
300 g pirinç sübye

Nasıl Yapılır?

  • Süt, krema, toz şeker ve toz bademi bir tencerede ısıtmaya başlayın.
  • Kaynama noktasına gelince sübyeyi ekleyip kıvamını ayarlayın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Pişen tatlınızı kaselere eşit miktarda paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun.
  • İsteğe göre üzerine badem, antep fıstığı ve toz badem serpin ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak, 1 damla badem aroması kullanabilirsiniz.
*Pirinç Sübye: 650 g baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
*Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 500 g pirinçten 300 g pirinç sübye elde edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Magnolia Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
103B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütkeri Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar (1)

SerkanÖz
· 10.09.2023

Keşkülün asıl yapılış tarifinde krema yoktur. Gerçek tarifi nasıl acaba