add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Keşkül

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmekte olan Keşkül, aynı zamanda en hafif ve en lezzetli geleneksel sütlü tatlılarımızdan birtanesidir.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Tencere
Keşkül

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar Ürünü
110 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
385 g toz şeker
60 g toz badem
300 g pirinç sübye

Nasıl Yapılır?

  • Süt, krema, toz şeker ve toz bademi bir tencerede ısıtmaya başlayın.
  • Kaynama noktasına gelince sübyeyi ekleyip kıvamını ayarlayın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Pişen tatlınızı kaselere eşit miktarda paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun.
  • İsteğe göre üzerine badem, antep fıstığı ve toz badem serpin ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak, 1 damla badem aroması kullanabilirsiniz.
*Pirinç Sübye: 650 g baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
*Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 500 g pirinçten 300 g pirinç sübye elde edilir.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
25 Dakika
4-6 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik