Tarif
Keşkül
Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmekte olan Keşkül, aynı zamanda en hafif ve en lezzetli geleneksel sütlü tatlılarımızdan birtanesidir.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg Pınar Latte Art Barista Süt
110 g Pınar Krema
385 g toz şeker
60 g toz badem
300 g pirinç sübye
Nasıl Yapılır?
- 1Süt, krema, toz şeker ve toz bademi bir tencerede ısıtmaya başlayın.
- 2Kaynama noktasına gelince sübyeyi ekleyip kıvamını ayarlayın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- 3Pişen tatlınızı kaselere eşit miktarda paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun.
- 4İsteğe göre üzerine badem, antep fıstığı ve toz badem serpin ve buzdolabında muhafaza edin.
- 5Soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.
Püf Noktası
*İsteğe bağlı olarak, 1 damla badem aroması kullanabilirsiniz.
*Pirinç Sübye: 650 g baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
*Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 500 g pirinçten 300 g pirinç sübye elde edilir.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.