- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kestane Çorbası
Tarif
Kestane Çorbası
Kestane çorbası tarifi nasıl yapılır? Kremalı kestane çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 26B
- 109
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kestane
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 dal taze biberiye
deniz tuzu
öğütülmüş karabiber
1 litre sıcak tavuk suyu
800 ml sıcak su
1 tutam limon kabuğu rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Orta boy bir tencereye su ve bir miktar tuz koyup kaynatın. Çizilmiş kestaneleri bu suda 8-10 dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
- 2Geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin, yemeklik doğradığınız soğanları hafif kavurun. Soyulmuş kestaneleri ve taze biberiye dalını da ekleyip tuz ve öğütülmüş karabiberle lezzetlendirin.
- 3Kavrulan kestanelere sıcak tavuk suyu ve suyu ekledikten sonra kapağı kapalı şekilde kaynamaya bırakın.
- 4Ardından limon kabuğu rendesi ve krema ilave edip karıştırın. Bu aşamada tekrar tuz ayarını kontrol edebilirsiniz.
- 5Hazır olan çorbanın içinden biberiye dalını alın, bir blender yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çekin. Çorbanızın kıvamını sıcak tavuk suyu veya su ekleyerek daha sıvı hale getirebilirsiniz.
- 6Güzel bir çorba kasesinde sıcak olarak servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
4.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
60 Dakika
2-4 Kişilik