Tarif

Kestaneli Balkabağı Çorbası

Kışın en çok aranan, en çok tercih edilen ve en kolay yapılan çorba tariflerinden, kestaneli balkabağı çorbası nasıl yapılır? Son derece lezzetli kremalı balkabağı çorbası yapmanın püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 15B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g haşlanmış kestane
350 g haşlanmış balkabağı
80 ml zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 litre et suyu
1 litre su veya haşlanmış balkabağı suyu
2 adet defne yaprağı
250 ml Pınar Krema
Pınar
tuz&karabiber
muskat rendesi

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencereye su ve bir miktar tuz koyup kaynatın. Çizilmiş kestaneleri bu suda 8-10 dakika haşlayıp kabuklarını dikkatlice soyun.
  • Ayrı bir tencerede balkabaklarını haşlayıp süzün ve iri iri doğrayın. Süzdüğünüz haşlama suyunu çorba yapımında kullanmak üzere kenara ayırın.
  • Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanları içine ekleyip hafif kavurun.
  • Ardından doğranmış balkabağı ve sarımsakları ilave edip kavurma işlemine devam edin.
  • Birkaç dakika sonra soyulmuş kestaneleri ekleyip 5-6 dk. daha kavurun.
  • Et suyu, haşlanmış balkabağı suyu ve defne yapraklarını ekleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra kaynamaya bırakın.
  • Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra, tencereden defne yapraklarını çıkarın. Bir blenderla pürüzsüz kıvam alana kadar çorbanızı çekin.
  • Son olarak kremayı ekleyin, rendelenmiş muskatla lezzetlendirin ve bir taşım kaynatın.
  • Güzel bir servis kasesine aldığınız çorbanın üzerini krema ve kestane parçalarıyla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börülceli Ege Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası
18B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ezogelin Çorbası
50 Dakika
6-8 Kişilik
373B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.