Tarif

Kestaneli Pilav

Bol kuş üzümlü ve çam fıstıklı kestaneli pilav tarifi nasıl yapılır? Kestaneli pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g baldo pirinç
200 g kestane
20 g kuş üzümü
20 ml zeytinyağı
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
20 g çam fıstığı
8 g tuz
3 g karabiber
5 g yeni bahar
5 g toz şeker
650 ml tavuk suyu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve sıcak su ekleyerek en az 1 saat dinlendirin. Daha sonra yıkayıp süzün.
  • Kestaneleri çizdikten sonra yumuşayana kadar suda bekletin. Izgara, fırın veya tavada pişirip kabuklarını soyun.
  • Kuş üzümlerinin saplarını ayıklayıp yıkayın ve ılık suda bekletin.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, tereyağını eritin ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı kavurmaya başlayın.
  • Çam fıstıklarını ekleyin, renk almaya başladığında pirinçleri ilave edip kavurma işlemini sürdürün.
  • Kuş üzümlerini süzün, pirince ilave edin. Tuz, karabiber, yenibahar ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Pişmiş kestaneleri de ekleyin. Son olarak suyunu koyun ve harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.
  • Su kaynayınca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dakika demlendirin. Ardından sıcak olarak servis edin.
  • Dilerseniz üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanoz serpebilirsiniz.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilir, toz tarçın kullanabilirsiniz.
*Pirinçleri pişirmeden önce mutlaka sıcak suda bekletin.
*Kuş üzümlerini pişirmeden önce mutlaka ılık suda bekletin.
*Pişen pilavı en az 10 dakika demlendirmeyi unutmayın.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (4)

Nilgün İnhanlı

Reçete hem kolay hem de ihtişamlı bir görüntü ve isme sahip. Yılbaşında deneyeceğim.

Kısık Ateş
28.12.2020

Çok teşekkürler Nilgün Hanım, şimdiden ellerinize sağlık 🙏

Kısık Ateş
Nilgün İnhanlı

Pişirdim. Enfes oldu. Reçete için çok teşekkürler

Kısık Ateş
01.01.2021

Ellerinize sağlık Nilgün Hanım 🙏

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
29B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
3B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Paella
50 Dakika
2 Kişilik
11B