Tarif

Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi

Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz lezzetlerinden kestaneli iç pilav, bol malzemesiyle yeni yıl sofranıza çok yakışacak! 🤩 Kestaneli ve ciğerli iç pilav tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 84
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g pirinç
200 g kestane
15 g kuş üzümü
15 g dolmalık fıstık
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
200 g kuzu ciğeri
10 g tuz
5 g karabiber
5 g toz tarçın
10 g yeni bahar
1 tutam toz şeker
650 ml su
1/4 demet maydanoz ve dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler bol suda yıkanır, üzerine bir tutam tuz ve sıcak su eklenir. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir.
  • Kestaneler çizilir daha sonra ızgara, fırın veya tavada pişirilir ve kabukları soyulur.
  • Kuş üzümlerinin sapları ayıklanır, ılık suda bekletilir. Dolmalık fıstıklar yağsız tavada renk alana kadar kavrulur.
  • Geniş bir tencerede tereyağı eritilir, yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Ardından kuş başı doğranmış ciğerler eklenir, kavurmaya devam edilir. Renk almaya başlayınca pirinçler tencereye eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur.
  • Daha sonra kuş üzümleri ve kavrulan dolmalık fıstıklar ilave edilir.
  • Tuz, karabiber, tarçın, yeni bahar, toz şeker ve pişmiş kestaneler de eklenerek 2-3 dakika daha karıştırılır.
  • Suyunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte ortalama 20 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. Suyunu çeken pilav ocaktan alınır ve en az 10 dakika demlendirilip sıcak olarak servis edilir.
  • Tercihen ince doğranmış maydanoz ve dereotu ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi
approved
21B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sarımsaklı Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
53B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Deniz Mahsullü Risotto Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Seval SenaTatlı
· 01.03.2020

Kaçıncı Sınıfsınız

MustafaMuluk
· 31.12.2023

Aşırı baharatlı.

Oytun Dağlı
· 01.01.2024

Baharat oranı damak zevkinize göre değişkenlik gösterebilir.