Tarif

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs mutfağının öne çıkan lezzetlerinin başında gelen Kıbrıs tatlısı, pratik ve hafif bir tatlı olması nedeniyle çok tercih ediliyor. Kıbrıs tatlısı, özel bir kek, şerbet ve kekin üzerine sürülen kremadan oluşuyor. Meşhur Kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır? Orijinal Kıbrıs tatlısı malzemeleri nelerdir? Kıbrıs tatlısı kreması nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 122
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
400 ml su
240 g toz şeker
4-5 damla vanilya özütü
Keki için:
3 adet büyük boy yumurta
100 g toz şeker
90 ml sıvı yağ
90 g galeta unu
70 g dövülmüş ceviz
50 g toz Hindistan cevizi
Muhallebisi için:
750 ml Pınar Süt
Pınar
75 g toz şeker
75 g buğday nişastası
150 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar
Süslemek için:
toz Hindistan cevizi
nar taneleri
Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su ve toz şekeri ocağa alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatarak vanilya özütünü ekleyip karıştırın ve kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Fırını 160°C’ye ayarlayın.
  • Keki için: Yumurtaları ve toz şekeri 2-3 dakika köpürene kadar çırpın. Sıvı yağı ekleyip 10 saniye karıştırın. Galeta unu, Hindistan cevizi ve dövülmüş cevizi ekleyip sadece homojen olana kadar karıştırın.
  • 21x21 cm boyutunda yağladığınız kare borcama harcı dökün ve fırına verin, 30 dakika pişirin.
  • Keki fırından alınca, soğuyan şerbeti kekin tamamını ıslatacak şekilde üzerine dökün.
  • Bu sırada muhallebiyi hazırlamak için; krema hariç tüm malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadığında soğuması için kenara alın. (Soğutma işlemini hızlandırmak için başka bir kaba alıp çırpabilirsiniz.) Soğuk kremayı temiz bir kaba alıp koyu kıvam alana kadar çırpın. Soğuyan muhallebiye ekleyin ve karışana kadar çırpın.
  • Kekin üzerine kremalı muhallebiyi yayarak üzerini düzleştirin. Üzerine Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce nar taneleri ve Antep fıstığıyla süslemeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kabak Tatlısı Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
277B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Nuriye
60 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Şöbiyet Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Tezcan Yüceünüvar

Ellerinize sağlık şefim.

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 23.04.2022

Teşekkürler :)

Özlem Atakan
· 28.04.2022

Tarif nerde

Vildan Tünay
· 29.04.2022

‘Şerbeti için’ yazan kısmın yanında diğer reçetelerin başlığı var, tıklayıp görebilirsiniz :)

Özlem Atakan
· 28.04.2022

Galeta unu vs ne kadar ben mi göremedim

Vildan Tünay
· 29.04.2022

‘Şerbeti için’ yazan kısmın yanında diğer reçetelerin başlığı var, tıklayıp görebilirsiniz :)