Paylaş
- 20B
- 83
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 g kırmızı kinoa
30 g buğday
50 g nohut
150 g süzme yoğurt
20 ml zeytinyağı
1/4 demet dereotu
1/4 demet taze nane
1/4 demet taze fesleğen
1/4 demet maydanoz
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kinoa, buğday ve nohutu farklı tencerelerde bol su ile haşlayın. Ardından süzerek soğutun.
- 2Süzme yoğurt, normal yoğurt ve zeytinyağını bir kapta çırpın. Üstüne istediğiniz kıvamı alana kadar soğuk su ekleyin ve karıştırın.
- 3Dereotu, nane, fesleğen ve maydanozu ince ince doğrayın. Doğranan ve haşlanan malzemeleri yoğurtlu karışıma ekleyin.
- 4Tuz ile lezzetlendirdikten sonra homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edin.
Püf Noktası
*Tuz oranını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?