Tarif

Kinoalı Ayran Aşı

Sıcak yaz aylarında bolca tüketilen ayran aşı çorbasına yeni bir dokunuş, Kinoalı Ayran Aşı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba
Soğuk
Kinoalı Ayran Aşı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 g kırmızı kinoa
30 g buğday
50 g nohut
150 g süzme yoğurt
300 g Pınar Yoğurt
Pınar
20 ml zeytinyağı
1/4 demet dereotu
1/4 demet taze nane
1/4 demet taze fesleğen
1/4 demet maydanoz
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Kinoa, buğday ve nohutu farklı tencerelerde bol su ile haşlayın. Ardından süzerek soğutun.
  • Süzme yoğurt, normal yoğurt ve zeytinyağını bir kapta çırpın. Üstüne istediğiniz kıvamı alana kadar soğuk su ekleyin ve karıştırın.
  • Dereotu, nane, fesleğen ve maydanozu ince ince doğrayın. Doğranan ve haşlanan malzemeleri yoğurtlu karışıma ekleyin.
  • Tuz ile lezzetlendirdikten sonra homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edin.

Püf Noktası

*Tuz oranını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Özden Yılmaz
Özden YılmazÖğretim Görevlisi - Gastromedya / Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
16B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
41B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
11B