Tarif

Kinoalı Sebzeli İsveç Köfte Tarifi

Bol sebzeli İsveç Köfte, çok severek yaptığım tariflerden biridir.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Kinoalı Sebzeli İsveç Köfte Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 134
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g dana kıyma
20 g kinoa
2-3 tutam deniz tuzu
5 g kimyon
50 g haşlanmış kuru fasulye
20 adet sarı ve kırmızı çeri domates
8 adet brüksel lahanası
8 adet arpacık soğan
20 g çiğ tuzsuz fıstık
5 dal mini frenk soğan
1 adet yeşil kabak
Sosu için:
450 ml su
500 ml domates suyu
az miktardadeniz tuzu
az miktardataze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Köfte hamuru için kinoayı suda ıslatın. Yarım saat bekletin.
  • Suda bekletip süzdüğünüz kinoayı köfteyi yoğuracağınız kaba alın. Üzerine kıymayı, birkaç tutam deniz tuzunu ve kimyonu ekleyin. İyice yoğurun.
  • Köfte hamurundan misket küçüklüğünde toplar elde edin.
  • Yeşil kabak dışındaki sebzeleri köfte hamurları büyüklüğünde doğrayın.
  • Doğradığınız sebzeler ile köfte hamurlarını pişirme tenceresine aktarın.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kasede karıştırdıktan sonra tencereye ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, 20 dakika pişirin.
  • Servis önerisi: Bu yemeği doğranmış taze soğan veya ince kıyılmış taze naneyle birlikte servis edebilirsiniz.
  • Yeşil çiğ kabağı ince ince ince doğrayın. 2 dakika kadar buzlu suda beklettikten sonra 2 dakika haşlayın. Tekrar buzlu suyun içine alın. Birkaç dakika sonra süzün. Yemeğin üzerine serpin.

Püf Noktası

Enerji: 341,2 kalori
Karbonhidrat: 17,4 g
Protein: 2,5 g
Yağ: 18,3 g
Lif: 5,8 g

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Krema Soslu Lokum Köfte Tarifi
17B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Fırında İzmir Köfte Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
121B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Arnavut Ciğeri Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
393B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Mehtap DURMAZ
· 10.03.2020

Ellerinize sağlık Chef,ama zor bir tarif.

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Emine Emine
· 11.03.2020

Merhabalar

Rafet İnce
· 02.05.2020

Evet

Emine Emine
· 11.03.2020

Bu bölüm den lise mezunuyum kendimi geliştirmek istiyorum bu bölüm üzerine

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi