Tarif

Kiraz Sorbe

En lezzetli Kirazlı Sorbe nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe
Karıştırma, Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kiraz
100 ml su
100 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Kiraz çekirdeklerini ortadan ikiye bölerek çıkartın. Kolaylık olması adına çekirdekleri bir pipet yardımıyla da çıkartabilirsiniz.
  • Çekirdeklerinden ayrılmış kirazları 1 saat buzlukta dondurun.
  • Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
  • 1 saatin sonunda donmuş kirazları ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
  • Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Kirazlı sorbeniz hazır, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Kısık Ateş Tv’ye abone olup, sizler için hazırlanan tarif videolarına ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kavun Sorbe
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Çilek Sorbe
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ananas Sorbe
20 Dakika
2-4 Kişilik