- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kirazlı Güllaç
Tarif
Kirazlı Güllaç
Kremalı ve meyveli güllaç tarifi nasıl yapılır? Son derece lezzetli kirazlı güllaç yapımı...
30 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 10B
- 20
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g güllaç yaprağı
50 g gül suyu
500 g toz şeker
200 g toz Antep fıstığı
100 g kiraz şekerlemesi
Nasıl Yapılır?
- 1Kremayı mikser ile çırpın.
- 2Kiraz şekerlemelerini mutfak robotu ile çekin.
- 3Çırpılmış krema ve çekilmiş kiraz şekerlerini karıştırarak buzdolabına koyun.
- 4Süt, gül suyu ve toz şekeri ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
- 5Güllaç yapraklarını sunum yapacağınız kaba alarak her birinin parlak yüzeyleri üstte kalacak şekilde ılık süt ile ıslatın.
- 6Süt ekleme işlemini altı güllaç yaprağına aynı şekilde uygulayın.
- 7Toz fıstığı güllacın üzerine eşit şekilde yaydıktan sonra dolaptan çıkardığınız kirazlı kremayı tam ortasına koyun.
- 8Son olarak güllacı rulo şeklinde dikkatlice sarın ve streç film ile kaplayın. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- 9Dinlenen ve soğuyan kirazlı güllacı dilimleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Güllacı ıslatırken kullanılan süt orta sıcaklıkta olmalı.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.