add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kirazlı Güllaç

Nefis kirazlı güllaç tarifi burada :)
20 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlılar
Pişirilmez
Kirazlı Güllaç

Malzeme Listesi

500 g güllaç
200 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
1 l Pınar Süt
Pınar Ürünü
50 g gül suyu
500 g şeker
200 g toz fıstık
8 adet kiraz
100 g kiraz şekerlemesi

Nasıl Yapılır?

  • Pınar Kremayı mikser ile çırpın.
  • Kiraz şekerlemelerini mutfak robottu ile çekin.
  • Çırpılmış krema ve çekilmiş kiraz şekerlerini karıştırarak buzdolabına koyun.
  • Pınar Süt ,gül suyu ve şekeri ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  • Geniş ve derin bir kaba çıkarttığınız tek yaprak güllaç üzerine kepçe ile sıcak sütü ekleyin.
  • Süt ekleme işlemini altı yaprak güllaçta da uygulayın.
  • Toz fıstığı güllacın üzerine yaydıktan sonra dolaptan çıkardığınız kirazlı kremayı tam ortaya koyun.
  • Son olarak güllacı rulo şeklinde dikkatli bir şekilde sarın ve streç film ile kaplayarak dolaba koyun.

Püf Noktası

Güllacı ıslatırken kullanılan süt el yakmamalı fakat sıcak olmalıdır.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik