add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kirazlı Güllaç

20 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlılar
Pişirilmez
Kirazlı Güllaç
Kirazlı Güllaç; Güllacı ıslatırken kullanılan süt el yakmamalı fakat sıcak olmalı. Nefis kirazlı güllaç tarifi burada.

Malzeme Listesi

1 paket güllaç
200 g Pınar Krema
1 l süt
50 g gül suyu
500 g şeker
200 g toz fıstık
8 adet kiraz
100 g kiraz şekerlemesi

Nasıl Yapılır?

  • 1.Pınar Kremayı mikser ile çırpın.
  • 2. Kiraz şekerlemelerini mutfak robottu ile çekin.
  • 3.Çırpılmış krema ve çekilmiş kiraz şekerlerini karıştırarak buzdolabına koyun.
  • 4.Süt,gül suyu ve şekeri ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  • 5.Geniş ve derin bir kaba çıkarttığınız tek yaprak güllaç üzerine kepçe ile sıcak sütü ekleyin.
  • 6.Süt ekleme işlemini altı yaprak güllaçta da uygulayın.
  • 7.Toz fıstığı güllacın üzerine yaydıktan sonra dolaptan çıkardığınız kirazlı kremayı tam ortaya koyun.
  • 8. Son olarak güllacı rulo şeklinde dikkatli bir şekilde sarın ve streç film ile kaplayarak dolaba koyun.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
10 Dakika
2-4 Kişilik