Tarif

Kirazlı Güllaç

Kremalı ve meyveli güllaç tarifi nasıl yapılır? Son derece lezzetli kirazlı güllaç yapımı...
30 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Kirazlı Güllaç
Paylaş
  • 10B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g güllaç yaprağı
200 ml Pınar Krema
Pınar
1 litre Pınar Süt
Pınar
50 g gül suyu
500 g toz şeker
200 g toz Antep fıstığı
100 g kiraz şekerlemesi

Nasıl Yapılır?

  • Kremayı mikser ile çırpın.
  • Kiraz şekerlemelerini mutfak robotu ile çekin.
  • Çırpılmış krema ve çekilmiş kiraz şekerlerini karıştırarak buzdolabına koyun.
  • Süt, gül suyu ve toz şekeri ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  • Güllaç yapraklarını sunum yapacağınız kaba alarak her birinin parlak yüzeyleri üstte kalacak şekilde ılık süt ile ıslatın.
  • Süt ekleme işlemini altı güllaç yaprağına aynı şekilde uygulayın.
  • Toz fıstığı güllacın üzerine eşit şekilde yaydıktan sonra dolaptan çıkardığınız kirazlı kremayı tam ortasına koyun.
  • Son olarak güllacı rulo şeklinde dikkatlice sarın ve streç film ile kaplayın. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Dinlenen ve soğuyan kirazlı güllacı dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Güllacı ıslatırken kullanılan süt orta sıcaklıkta olmalı.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Çikolatalı Güllaç Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilekli Magnolia Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Saray Muhallebisi Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.