Tarif

Kıymalı Ekmek

Hemen hemen herkese hitap edebilen muhteşem bir atıştırmalık, kıymalı ekmek tarifi.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Ekmek
Fırın
Kıymalı Ekmek

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
11 g kuru maya
400 ml su
1 g tuz
70 g toz şeker
220 ml sıvı yağ
1 kg un
20 ml sıvı yağ
50 g dolmalık fıstık
2 adet soğan
500 g kıyma
2 adet domates
3 adet yeşil biber
7 g tuz
15 g toz kırmızı biber
1/4 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için kuru mayayı ılık su ile eritin. İçerisine elenmiş un, tuz, şeker ve sıvı yağ ilave ederek yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek 20-25 dakika bekletin.
  • Yağı orta ateşte kızdırın ve içine kıyılmış soğan, biber ve fıstıkları ekleyin.
  • Fıstıklar kahverengi renk oluncaya kadar kavurun daha sonra kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kıyma piştikten sonra doğradığınız domatesleri, kıyılmış maydanoz ve tuz ilave ederek 1-2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve her parçayı merdane ile açarak ortasına kıymalı içten koyun.
  • Kenarları ortaya doğru kapatın, ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yağ sürün ve ılık bir yerde 20 dakika bekletin.
  • 210 derece fırında 30 dakika pişirin.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Ekşi Mayalı Ekmek
55 Dakika
4-6 Kişilik
28B