Tarif

Kıymalı Ekmek

Hemen hemen herkese hitap edebilen muhteşem bir atıştırmalık, kıymalı ekmek tarifi.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Ekmek
Fırın
Kıymalı Ekmek
Paylaş
  • 6B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
11 g kuru maya
400 ml su
1 g tuz
70 g toz şeker
220 ml sıvı yağ
1 kg un
20 ml sıvı yağ
50 g dolmalık fıstık
2 adet soğan
500 g kıyma
2 adet domates
3 adet yeşil biber
7 g tuz
15 g toz kırmızı biber
1/4 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için kuru mayayı ılık su ile eritin. İçerisine elenmiş un, tuz, şeker ve sıvı yağ ilave ederek yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek 20-25 dakika bekletin.
  • Yağı orta ateşte kızdırın ve içine kıyılmış soğan, biber ve fıstıkları ekleyin.
  • Fıstıklar kahverengi renk oluncaya kadar kavurun daha sonra kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kıyma piştikten sonra doğradığınız domatesleri, kıyılmış maydanoz ve tuz ilave ederek 1-2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve her parçayı merdane ile açarak ortasına kıymalı içten koyun.
  • Kenarları ortaya doğru kapatın, ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yağ sürün ve ılık bir yerde 20 dakika bekletin.
  • 210 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Ekşi Mayalı Ekmek
55 Dakika
4-6 Kişilik
30B Görüntüleme