Tarif

Kıymalı Ekmek

Hemen hemen herkese hitap edebilen muhteşem bir atıştırmalık, kıymalı ekmek tarifi.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Ekmek
Fırın
Kıymalı Ekmek
Paylaş
  • 20B
  • 18
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
11 g kuru maya
400 ml su
1 g tuz
70 g toz şeker
220 ml sıvı yağ
1 kg un
20 ml sıvı yağ
50 g dolmalık fıstık
2 adet soğan
500 g kıyma
2 adet domates
3 adet yeşil biber
7 g tuz
15 g toz kırmızı biber
1/4 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için kuru mayayı ılık su ile eritin. İçerisine elenmiş un, tuz, şeker ve sıvı yağ ilave ederek yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek 20-25 dakika bekletin.
  • Yağı orta ateşte kızdırın ve içine kıyılmış soğan, biber ve fıstıkları ekleyin.
  • Fıstıklar kahverengi renk oluncaya kadar kavurun daha sonra kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kıyma piştikten sonra doğradığınız domatesleri, kıyılmış maydanoz ve tuz ilave ederek 1-2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve her parçayı merdane ile açarak ortasına kıymalı içten koyun.
  • Kenarları ortaya doğru kapatın, ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yağ sürün ve ılık bir yerde 20 dakika bekletin.
  • 210 derece fırında 30 dakika pişirin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Ekşi Mayalı Ekmek
55 Dakika
4-6 Kişilik
92B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Ekmek
45 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.