Paylaş
- 20B
- 18
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
11 g kuru maya
400 ml su
1 g tuz
70 g toz şeker
220 ml sıvı yağ
1 kg un
20 ml sıvı yağ
50 g dolmalık fıstık
2 adet soğan
500 g kıyma
2 adet domates
3 adet yeşil biber
7 g tuz
15 g toz kırmızı biber
1/4 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Hamur için kuru mayayı ılık su ile eritin. İçerisine elenmiş un, tuz, şeker ve sıvı yağ ilave ederek yoğurun.
- 2Üzerini nemli bir bezle örterek 20-25 dakika bekletin.
- 3Yağı orta ateşte kızdırın ve içine kıyılmış soğan, biber ve fıstıkları ekleyin.
- 4Fıstıklar kahverengi renk oluncaya kadar kavurun daha sonra kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- 5Kıyma piştikten sonra doğradığınız domatesleri, kıyılmış maydanoz ve tuz ilave ederek 1-2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
- 6Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve her parçayı merdane ile açarak ortasına kıymalı içten koyun.
- 7Kenarları ortaya doğru kapatın, ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin.
- 8Üzerine yağ sürün ve ılık bir yerde 20 dakika bekletin.
- 9210 derece fırında 30 dakika pişirin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.