Tarif

Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları

Zincir tavuk restoranlarında bulabileceğiniz çıtır tavuk kanatları tarifi artık evinizde...
70 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et
Kızartma
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg tavuk kanadı
200 g Pınar Ayran
Pınar Ürünü
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
5 g kabartma tozu
1 adet yumurta beyazı
12 g tuz
8 g tatlı toz kırmızı biber
4 g acı toz kırmızı biber
4 g toz sarımsak
4 g soğan tozu
4 g toz beyaz biber
500 g un
2 l ayçiçek yağı
60 g Pınar Ketçap
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Baharatları karıştırın yarısı ile tavuk kanatlarını baharatlayın.
  • Kalan baharat ile unu karıştırın.
  • Ayran, yumurta beyazı, ekşi krema ve kabartma tozunu bir mayonez tenceresinde karıştırın.
  • Baharatlanmış tavukları bu karışıma ilave edin ve karıştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Tavukların yarısını sosun içinden süzdürmeden alın ve baharatlı unun içine alıp una gömün. 2 dakika bekletin.
  • Yağı 165°C ısıtın. Tavukları unun içinden alın ve yağa ilave edin. Yaklaşık 8 dakika altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  • Aynı işlemi kalan tavuklar için de uygulayın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağı süzdürün ve servis edin.

Püf Noktası

*Tarifte kullanılan baharat miktar ve çeşidini arzunuza göre değiştirebilirsiniz.
*Ürünlerin iç kısmının piştiğine emin olun. Ürünleri en az 7-8 dakika pişirmeniz gerekmektedir.
*Baharatların ve marinenin tavuğun içine işlemesini istiyorsanız tavukları bir iğne yardımıyla delebilirsiniz.

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Paylaş

Yorumlar (2)

Kübra Ünsal
06.09.2020

Hayatımda ilk defa tavuğa elimi sürdüm ve yediğim en güzel tavuğu yaptım. Gramajı gramajına bu kadar uyan, denk geldiğim nadir tariflerden. Teşekkürler.

Erkan Kıyıcıoğlu

Ellerinize sağlık Kübra Hanım 👏🤩👍

Erkan Kıyıcıoğlu
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Hindi Misket Köfte
30 Dakika
2-4 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması
70 Dakika
4-6 Kişilik