Tarif

Kokoreç Beğendi Tarifi

Patlıcan beğendi yatağında kuzu kokoreç nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tava
Kokoreç Beğendi Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 76
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g gömlek yağı
100 g kuzu badem
250 g kuzu bağırsak
Domates Sos için:
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
25 g domates salçası
Beğendi için:
2 adet közlenmiş patlıcan
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 diş sarımsak
75 ml Pınar Krema
Pınar
tuz&karabiber
2 tutam Türk kahvesi

Nasıl Yapılır?

  • Gömlek yağının içine kuzu bademleri yerleştirin.
  • Kuzu bağırsakları yumak yapar gibi gömlek yağı üzerine dolayıp ucuna düğüm atın.
  • Kaynar suda 10 dakika haşladıktan sonra temiz bir suya alın. Kaynatmış olduğunuz suyu daha sonra kullanmak üzere kenarda bekletin.
  • Patlıcanların üzerine bıçak ile delikler açıp ocak üzerinde közlemeye başlayın.
  • Közlenen patlıcanların biraz soğumasını bekledikten sonra kabuklarını soyup bıçak ile güzelce ezin.
  • Beğendi için: Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine dövülmüş sarımsak, köz patlıcan ve kremayı ilave edin. Tuz, karabiber ve Türk kahvesi ile tatlandırdıktan sonra patlıcan beğendiniz hazır. Dilerseniz bu aşamada çok az miktarda muskat rendesi kullanabilirsiniz.
  • Domates Sos için: Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp domates salçasını kavurun. Üzerine kenarda beklettiğiniz kokoreç suyundan az miktarda ilave edin.
  • Pişen domates sosa haşlanmış kokoreçleri ekleyip iyice pişirin.
  • Bir servis tabağına patlıcan beğendiyi koyun üzerine pişmiş ve dilimlenmiş kokoreçleri yerleştirin ve sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Etli Kuru Fasulye Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
352B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Patlıcan Oturtma Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
97B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Bal Kabağı Sinkonta Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
120B Görüntüleme

Yorumlar (2)

AslıhanSARITAŞ
· 26.05.2020

Bunun tadına bakmayı çok isterdim 💕

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 26.05.2020

Muhakkak denemenizi tavsiye ederim👌🏻👌🏻👌🏻✨✨