Tarif
Kokoreç Beğendi
Patlıcan beğendi yatağında kuzu kokoreç nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tava

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g gömlek yağı
100 g kuzu badem
250 g kuzu bağırsak
2 adet patlıcan
50 g Pınar Tereyağı
1 diş sarımsak
75 ml Pınar Krema
4 g tuz
3 g karabiber
5 g Türk kahvesi
15 g Pınar Tereyağı
10 ml zeytinyağı
25 g domates salçası
Nasıl Yapılır?
- 1Gömlek yağının içine kuzu bademleri yerleştirin.
- 2Kuzu bağırsakları yumak yapar gibi gömlek yağı üzerine dolayıp ucuna düğüm atın.
- 3Kaynar suda 10 dakika haşladıktan sonra temiz bir suya alın. Kaynatmış olduğunuz suyu daha sonra kullanmak üzere kenarda bekletin.
- 4Patlıcanların üzerine bıçak ile delikler açıp ocak üzerinde közlemeye başlayın.
- 5Közlenen patlıcanların biraz soğumasını bekledikten sonra kabuklarını soyup bıçak ile güzelce ezin.
- 6Bir tavada 50 tereyağını eritin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarımsak, köz patlıcan ve kremayı ilave edin. Tuz, karabiber ve Türk kahvesi ile tatlandırarak patlıcan beğendinizi tamamlayın. Dilerseniz bu aşamada muskat rendesi kullanabilirsiniz.
- 7Ayrı bir tencerede 15 g tereyağı ve 10 ml zeytinyağını ısıtıp domates salçasını kavurun. Üzerine kenarda beklettiğiniz kokoreç suyundan az miktarda ilave edin.
- 8Pişen domates sosa haşlanmış kokoreçleri ekleyip iyice pişirin.
- 9Bir servis tabağına patlıcan beğendiyi koyun üzerine pişmiş ve dilimlenmiş kokoreçleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin.