Tarif

Kokoreç Beğendi

Patlıcan beğendi yatağında kuzu kokoreç nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tava
Kokoreç Beğendi

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g gömlek yağı
100 g kuzu badem
250 g kuzu bağırsak
2 adet patlıcan
50 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
1 diş sarımsak
75 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
4 g tuz
3 g karabiber
5 g Türk kahvesi
15 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
10 ml zeytinyağı
25 g domates salçası

Nasıl Yapılır?

  • Gömlek yağının içine kuzu bademleri yerleştirin.
  • Kuzu bağırsakları yumak yapar gibi gömlek yağı üzerine dolayıp ucuna düğüm atın.
  • Kaynar suda 10 dakika haşladıktan sonra temiz bir suya alın. Kaynatmış olduğunuz suyu daha sonra kullanmak üzere kenarda bekletin.
  • Patlıcanların üzerine bıçak ile delikler açıp ocak üzerinde közlemeye başlayın.
  • Közlenen patlıcanların biraz soğumasını bekledikten sonra kabuklarını soyup bıçak ile güzelce ezin.
  • Bir tavada 50 tereyağını eritin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarımsak, köz patlıcan ve kremayı ilave edin. Tuz, karabiber ve Türk kahvesi ile tatlandırarak patlıcan beğendinizi tamamlayın. Dilerseniz bu aşamada muskat rendesi kullanabilirsiniz.
  • Ayrı bir tencerede 15 g tereyağı ve 10 ml zeytinyağını ısıtıp domates salçasını kavurun. Üzerine kenarda beklettiğiniz kokoreç suyundan az miktarda ilave edin.
  • Pişen domates sosa haşlanmış kokoreçleri ekleyip iyice pişirin.
  • Bir servis tabağına patlıcan beğendiyi koyun üzerine pişmiş ve dilimlenmiş kokoreçleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin.
Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar (2)

AslıhanSARITAŞ

Bunun tadına bakmayı çok isterdim 💕

Murat Yıldız
26.05.2020

Muhakkak denemenizi tavsiye ederim👌🏻👌🏻👌🏻✨✨

Murat Yıldız
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?