Tarif

Köpoğlu

Meşhur köpoğlu mezesi nasıl yapılır? Tadına doyum olmayan köpoğlu tarifi ve püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Derin yağda kızartma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet sivri biber
500 ml ayçiçek yağı
2 adet olgun domates
40 ml zeytinyağı
5 g tuz
3 g karabiber
150 g süzme yoğurt
1 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkartın.
  • Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın.
  • Derin yağda biberleri kızartın, patlıcanların suyunu süzüp aynı yağda kızartın.
  • Ayrı bir tavada rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurmaya başlayın, tuz ve karabiberle lezzetlendirip suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada bir tutam toz şeker ekleyebilirsiniz.
  • Kızarmış patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp, üzerine domates sosu dökün.
  • Son olarak, ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ile çırpılmış süzme yoğurdu üzerine gezdirerek servis edin.

Püf Noktası

*Patlıcanları kızartmadan önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
*Kızartma işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin.
*Sulanmaması için yoğurdu servis esnasında ekleyin.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
16B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
10B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
9B