Tarif

Köpoğlu Tarifi

Meşhur köpoğlu mezesi nasıl yapılır? Tadına doyum olmayan köpoğlu tarifi ve püf noktaları nelerdir? Tam kıvamında nefis köpoğlu tarifi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 201B
  • 220
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet sivri biber
500 ml ayçiçek yağı
2 adet olgun domates
40 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
1 tutam toz şeker
150 g süzme yoğurt
1 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkartın.
  • Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın.
  • Derin yağda biberleri kızartın, patlıcanların suyunu süzüp aynı yağda kızartın.
  • Ayrı bir tavada rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurmaya başlayın, tuz ve karabiberle lezzetlendirip suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada bir tutam toz şeker ekleyebilirsiniz.
  • Kızarmış patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp, üzerine domates sosu dökün.
  • Son olarak, ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ile çırpılmış süzme yoğurdu üzerine gezdirerek servis edin.

Püf Noktası

*Patlıcanları kızartmadan önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
*Kızartma işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin.
*Sulanmaması için yoğurdu servis esnasında ekleyin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi
10B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sucuklu Humus Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
31B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Közlenmiş Patlıcan Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Özge Bayülgen
· 14.10.2021

Merhaba,genel bir sorum olacak .Tariflerdeki 5 g ,3 g gibi ölçüleri nasıl ayarlamak lazım ? Mutfak terazisiyle mi ?Bir diğer sorum ;sarımsaklı tariflerde havanda dövmekten bahsediliyor.Havanımız yoksa ne iş görür ,havanın lezzete bir etkisi var mı ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 15.10.2021

Merhaba, evet mutfak terazisi her zaman elinizin altında olmalı 😇 Havanın lezzete özel olarak bir etkisi yok tamamen ezme, dövme, ufalama gibi işlemler için kullanılan bir kap.