Tarif
Köpoğlu Tarifi
Meşhur köpoğlu mezesi nasıl yapılır? Tadına doyum olmayan köpoğlu tarifi ve püf noktaları nelerdir? Tam kıvamında nefis köpoğlu tarifi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 201B
- 220
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet sivri biber
500 ml ayçiçek yağı
2 adet olgun domates
40 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
1 tutam toz şeker
150 g süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkartın.
- 2Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın.
- 3Derin yağda biberleri kızartın, patlıcanların suyunu süzüp aynı yağda kızartın.
- 4Ayrı bir tavada rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurmaya başlayın, tuz ve karabiberle lezzetlendirip suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada bir tutam toz şeker ekleyebilirsiniz.
- 5Kızarmış patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp, üzerine domates sosu dökün.
- 6Son olarak, ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ile çırpılmış süzme yoğurdu üzerine gezdirerek servis edin.
Püf Noktası
*Patlıcanları kızartmadan önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
*Kızartma işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin.
*Sulanmaması için yoğurdu servis esnasında ekleyin.
Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri
Yorumlar (2)
Merhaba,genel bir sorum olacak .Tariflerdeki 5 g ,3 g gibi ölçüleri nasıl ayarlamak lazım ? Mutfak terazisiyle mi ?Bir diğer sorum ;sarımsaklı tariflerde havanda dövmekten bahsediliyor.Havanımız yoksa ne iş görür ,havanın lezzete bir etkisi var mı ?
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi