Tarif

Köy Ekmeği

Herkesin merak ettiği Köy Ekmeği tarifi nasıl yapılır? Bence, herkesin rahatlıkla yapabileceği bir ekmek türüdür denemenizi öneriyorum! 😊
60 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
350 ml su
6 g tuz
2 g instant maya

Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve tahta kaşık yardımı ile unun hepsi karışacak şeklide karıştırın. Üzerini nemli bir bez ile örterek oda sıcaklığında yaklaşık 12 saat mayalamaya bırakın.
  • Hamuru akşamdan yapıp kenara alırsanız sabaha kadar mayalanmış olacaktır.
  • 12 saat mayalanan hamuru, ellerinizi hafif yağlayarak mayaladığınız kaptan çıkarın. Tezgahı hafif unlayın ve hamuru yoğurmaya başlayın. Hafif baskı uygulayarak mektup katlar gibi katlayın. Pürüzsüz kıvamı üste gelecek şekilde bırakın.
  • Tekrar mayalamak için temiz bir kaba yağlı kağıt veya bir bez yerleştirin. Birazcık un serpin ve pürüzsüz kısmı üste gelecek şekilde hamuru kaba alın. Üzerini tekrar nemli bir bezle örtün ve bu sefer 2 saat mayalandırın.
  • Bu mayalanmanın son yarım saatinde fırını 230 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Ekmeği pişireceğiniz döküm tencere veya kapaklı borcamı ısınması için fırına koyun. İlave olarak fırının en alt rafına su dolu küçük bir kap yerleştirerek buhar oluşmasını sağlayın.
  • Döküm tencereyi ısıttıktan sonra mayalanma süreci biten ekmek hamurunu tencereye alın, 230 derecede 30 dk ağzı kapalı şekilde pişirin.
  • 30 dk sonunda tencerenin kapağını alın ve yaklaşık 40 dk daha üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra fırından alın, oda sıcaklığında dinlenmesini sağlayın. Daha sonra dilediğiniz gibi kesebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Kuru maya yerine 5 g yaş maya kullanabilirsiniz!

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (10)

Deniz Erulgen
12.04.2020

2 gr maya az gelmez mi?

Gülçin Kaya
13.04.2020

Deniz merhaba, mayalandırma süresi 12 saat olduğu için 2 g yeterli bu tarif için.

Deniz Erulgen
14.04.2020

Evet öyleymiş ☺️ denedim çok güzel oldu. Sadece evde yapılan ekmekler çabuk bayatlıyor, hemen tüketmek lazım.

Gülçin Kaya
14.04.2020

Eline sağlık Deniz 👏🙏😁 afiyet olsun.

Merve Bağış
15.04.2020

Kuru maya mı yoksa yaş maya mı kullanmak lazım?

Gülçin Kaya
15.04.2020

Merhabalar Mervekuru maya da kullanabilirsin yaş maya da ama yaş maya bu tarif için 5 gr yeterli

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik