Tarif

Köy Ekmeği

Herkesin merak ettiği Köy Ekmeği tarifi nasıl yapılır? Bence, herkesin rahatlıkla yapabileceği bir ekmek türüdür denemenizi öneriyorum! 😊
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 25B
  • 205
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
350 ml su
6 g tuz
2 g instant maya

Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve tahta kaşık yardımı ile unun hepsi karışacak şeklide karıştırın. Üzerini nemli bir bez ile örterek oda sıcaklığında yaklaşık 12 saat mayalamaya bırakın.
  • Hamuru akşamdan yapıp kenara alırsanız sabaha kadar mayalanmış olacaktır.
  • 12 saat mayalanan hamuru, ellerinizi hafif yağlayarak mayaladığınız kaptan çıkarın. Tezgahı hafif unlayın ve hamuru yoğurmaya başlayın. Hafif baskı uygulayarak mektup katlar gibi katlayın. Pürüzsüz kıvamı üste gelecek şekilde bırakın.
  • Tekrar mayalamak için temiz bir kaba yağlı kağıt veya bir bez yerleştirin. Birazcık un serpin ve pürüzsüz kısmı üste gelecek şekilde hamuru kaba alın. Üzerini tekrar nemli bir bezle örtün ve bu sefer 2 saat mayalandırın.
  • Bu mayalanmanın son yarım saatinde fırını 230 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Ekmeği pişireceğiniz döküm tencere veya kapaklı borcamı ısınması için fırına koyun. İlave olarak fırının en alt rafına su dolu küçük bir kap yerleştirerek buhar oluşmasını sağlayın.
  • Döküm tencereyi ısıttıktan sonra mayalanma süreci biten ekmek hamurunu tencereye alın, 230 derecede 30 dk ağzı kapalı şekilde pişirin.
  • 30 dk sonunda tencerenin kapağını alın ve yaklaşık 40 dk daha üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra fırından alın, oda sıcaklığında dinlenmesini sağlayın. Daha sonra dilediğiniz gibi kesebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Kuru maya yerine 5 g yaş maya kullanabilirsiniz!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Çavdarlı Köy Ekmeği Tarifi
90 Dakika
10-12 Kişilik
7B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Foccacia
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Kıymalı Ekmek
60 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (10)

Deniz Erulgen
· 12.04.2020

2 gr maya az gelmez mi?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 13.04.2020

Deniz merhaba, mayalandırma süresi 12 saat olduğu için 2 g yeterli bu tarif için.

Deniz Erulgen
· 14.04.2020

Evet öyleymiş ☺️ denedim çok güzel oldu. Sadece evde yapılan ekmekler çabuk bayatlıyor, hemen tüketmek lazım.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 14.04.2020

Eline sağlık Deniz 👏🙏😁 afiyet olsun.

Merve Bağış
· 15.04.2020

Kuru maya mı yoksa yaş maya mı kullanmak lazım?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 15.04.2020

Merhabalar Mervekuru maya da kullanabilirsin yaş maya da ama yaş maya bu tarif için 5 gr yeterli