Tarif
Köz Patlıcan Çorbası
Mis gibi tadı ve kokusuyla kendine hayran bırakan Köz Patlıcan Çorbası!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet topan patlıcan
25 g kuru soğan
3 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
50 g Pınar Tereyağı
100 ml su
500 ml Pınar Krema
5 g tuz
3 g karabiber
1/3 adet muskat cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle patlıcanları ocakta közleyin veya 200 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin.
- 2Daha sonra közlenen patlıcanların kabuklarını soyun.
- 3Kabukları soyulmuş patlıcanları bıçak yardımı ile küp küp doğrayın.
- 4Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını temizleyin, küp küp doğrayın.
- 5Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıttıktan sonra kuru soğan ve sarımsakları ilave edin.
- 6Pembeleşinceye kadar kavrulan soğan ve sarımsaklara doğranmış patlıcanları ilave edin.
- 7Daha sonra 100 ml kadar su ilave ederek kaynatın.
- 8Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra kremayı ilave edin ve ocağın altını kısın. Yaklaşık 45 dk daha kısık ateşte kaynatın.
- 9Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ekledikten sonra ocaktan alın.
- 10El blenderi yardımı ile iyice çekin. Kıvamı koyu gelirse az miktarda su ilave edebilirsiniz.
- 11Sunum önerisi: Çorbanızı acı yağ ve patlıcan cipsi ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.