Tarif

Köz Patlıcan Çorbası

Mis gibi tadı ve kokusuyla kendine hayran bırakan Köz Patlıcan Çorbası!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere
Köz Patlıcan Çorbası

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet topan patlıcan
25 g kuru soğan
3 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
50 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
100 ml su
500 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
5 g tuz
3 g karabiber
1/3 adet muskat cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları ocakta közleyin veya 200 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin.
  • Daha sonra közlenen patlıcanların kabuklarını soyun.
  • Kabukları soyulmuş patlıcanları bıçak yardımı ile küp küp doğrayın.
  • Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını temizleyin, küp küp doğrayın.
  • Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıttıktan sonra kuru soğan ve sarımsakları ilave edin.
  • Pembeleşinceye kadar kavrulan soğan ve sarımsaklara doğranmış patlıcanları ilave edin.
  • Daha sonra 100 ml kadar su ilave ederek kaynatın.
  • Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra kremayı ilave edin ve ocağın altını kısın. Yaklaşık 45 dk daha kısık ateşte kaynatın.
  • Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ekledikten sonra ocaktan alın.
  • El blenderi yardımı ile iyice çekin. Kıvamı koyu gelirse az miktarda su ilave edebilirsiniz.
  • Sunum önerisi: Çorbanızı acı yağ ve patlıcan cipsi ile servis edebilirsiniz.
Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik