Tarif

Krem Karamel

Fransız usulü Krem Karamel, çok sayıda yumurta kullanılmasına rağmen oldukça hafif ve mükemmel bir sütlü tatlıdır.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Krem Karamel
Paylaş
  • 61B
  • 151
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt
Pınar
9 adet yumurta
200 g toz şeker
2-3 g vanilya özütü
Karamel Sos için:
200 g toz şeker
50 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Karamel Sos için: Bir tavada toz şekeri karıştırarak kavurmaya başlayın. Esmerleşen şekere su ilave ederek şekerin erimesini ve karamelize olmasını sağlayın.
  • Diğer taraftan yumurtaları ve 200 g toz şekeri iyice çırpın.
  • Üzerine süt ve vanilya özütünü ekleyin. Daha sonra bu karışımı ocağa alın ve ısıtmaya başlayın. Kaynama noktasına gelene kadar sadece ısıtın, kaynatmayın!
  • Isınan karışımı tel süzgeç yardımı ile 2 kez süzün. Bu krem karamellerinizin daha pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.
  • Yapmış olduğunuz karameli, tatlıyı koyacağınız kaplara eşit olarak pay edin. Karamelin hemen donduğunu göreceksiniz.
  • Üzerine iyice ısıttığınız ve süzdüğünüz karışımı yavaşça dökün ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tepsinin içine az miktarda su koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan 15-20 dakika sonra soğuması için dolaba kaldırabilirsiniz.
  • En az 3 saat soğuttuktan sonra krem karamel tatlınız servise hazır olacaktır.
  • Servis etmeden önce; krem karameli tabağınıza ters çevirin ve kaptan ayrılmasını zevkle seyredin. 😊

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kadayıflı Muhallebi Tarifi
60B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Antep Fıstığı Ezmeli Güllaç Tarifi
6B Görüntüleme
Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi
38B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Ömer Şef
· 27.04.2020

Gülçin abla çok güzel olmuş ellerine sağlık .bende sizin gibi şef olcam 🙂

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 27.11.2020

Olabilirsin tabii ki 🤗

Yasin Arslan
· 09.05.2020

Tarifi deneyen var mı? Sanırım ben karameli tutturamadım da

Gülçin Kaya
· 11.05.2020

Yasin merhaba ne gibi bir sorun yaşadın?

Tusrr Hasta
· 13.07.2020

Sefim vanilya özütü atmasak olurmu acaba

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 17.07.2020

Merhaba, vanilyayı genellikle yumurta kokusunu bastırmak için kullanıyoruz. Dilersen kullanmaya bilirsin. Bilgin olsun.