Tarif

Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları

Mangal tadında bol baharatlı tavuk kanatları nasıl yapılır? Ekşi kremalı çıtır baharatlı tavuk kanatları tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et
Fırın
Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları
Paylaş
  • 6B
  • 118
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk kanat
300 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
40 ml zeytinyağı
7-8 dal frenk maydanozu
1 adet lime kabuğu rendesi
10 g acı toz biber
5 g sarımsak tozu
8 g tuz
1-2 tutam karabiber
Sosu için:
50 g Pınar Hardal
Pınar
2 damla sirke
tuz
karabiber
25 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Tavuk kanatlarının üzerine 2-3 çizik atın ve geniş bir kaba alın.
  • Üzerine ekşi krema, zeytinyağı, kıyılmış frenk maydanozu, lime kabuğu rendesi ve diğer tüm toz baharatları ekleyin. Tavuk kanatlarıyla beraber güzelce harmanlayın.
  • Daha sonra tel bir ızgaranın üzerine dizin ve fırına yerleştirin.
  • Bu esnada üzerine sürülecek sosunu hazırlayın. Bunun için hardal, sirke, bal tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
  • Tavukların pişmesine yakın bu sosu üzerlerine sürün yaklaşık 5-6 dakika daha fırında tutun.
  • Nar gibi kızarıp pişen tavukları sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Et Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hindi Misket Köfte
30 Dakika
2-4 Kişilik
7B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması
100 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme