Tarif

Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi

Mangal tadında bol baharatlı tavuk kanatları nasıl yapılır? Ekşi kremalı çıtır baharatlı tavuk kanatları tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Fırın
Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 144
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk kanat
300 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
40 ml zeytinyağı
7-8 dal frenk maydanozu
1 adet lime kabuğu rendesi
10 g acı toz biber
5 g sarımsak tozu
8 g tuz
1-2 tutam karabiber
Sosu için:
50 g Pınar Hardal
Pınar
2 damla sirke
tuz
karabiber
25 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Tavuk kanatlarının üzerine 2-3 çizik atın ve geniş bir kaba alın.
  • Üzerine ekşi krema, zeytinyağı, kıyılmış frenk maydanozu, lime kabuğu rendesi ve diğer tüm toz baharatları ekleyin. Tavuk kanatlarıyla beraber güzelce harmanlayın.
  • Daha sonra tel bir ızgaranın üzerine dizin ve fırına yerleştirin.
  • Bu esnada üzerine sürülecek sosunu hazırlayın. Bunun için hardal, sirke, bal tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
  • Tavukların pişmesine yakın bu sosu üzerlerine sürün yaklaşık 5-6 dakika daha fırında tutun.
  • Nar gibi kızarıp pişen tavukları sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mantarlı Piliç Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Baharatlı Tavuk Budu Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.