Tarif

Kremalı Cup

Kakaolu kek ve özel kremasının enfes uyumuna hayran kalacaksınız. Kremalı cup tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Kremalı Cup
Paylaş
  • 20B
  • 219
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 paket vanilya
200 g toz şeker
30 g kakao
140 g un
2 g karbonat
200 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet yumurta
Kreması için:
1.2 litre Pınar Süt
Pınar
1 adet yumurta
35 g un
150 g toz şeker
100 ml Pınar Krema
Pınar
2 paket vanilya
120 g bitter çikolata
Üzerini Süslemek için:
rendelenmiş bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Kakaolu kek için: Bir karıştırma kabında tereyağı, vanilya ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kakao, un, karbonat ve sütü ekleyip karıştırın. Başka bir kasede yumurtayı çırpın ve unlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirip hamuru aktarın. 180°C’ye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen keki ızgara terinin üzerine alarak soğumaya bırakın.
  • Kreması için: Sütü derin bir tencereye alın. Yumurta, un ve toz şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alıp içine kremayı ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
  • Soğuyan kakaolu keki mutfak robotunda ufalayın. Servis kuplarına veya kaselerine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız kremayı ekleyin.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve kaselerdeki kremanın üzerine gezdirin.
  • Dilerseniz ayrı bir kasede krema ve vanilyayı köpük kıvamına gelene dek çırpın ve kuplara paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş bitter çikolata serperek servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı
12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kestaneli İncir Tatlısı
50 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar (9)

Nisa Kılıç
· 10.01.2021

Böyle anlayamıyorum, taneyle yazsa bence çok daha iyi olur. Örneğin 2 kaşık un gibi.

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 11.01.2021

Maalesef profesyonel reçeteler verebiliyoruz. Mutfak tartınız yok ise malzeme listesi üzerinde yer alan ölçü birimleri dönüştürme tablomuzdan yararlanabilirsiniz.

Nisa Kılıç
· 11.01.2021

Teşekkür ederim:))

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Banu Değerli
· 06.03.2021

Ellerinize sağlık

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 07.03.2021

Teşekkürler 🙏😊