Paylaş
- 18B
- 218
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket vanilya
200 g toz şeker
30 g kakao
140 g un
2 g karbonat
1 adet yumurta
Kreması için:
1 adet yumurta
35 g un
150 g toz şeker
2 paket vanilya
120 g bitter çikolata
Üzerini Süslemek için:
rendelenmiş bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Kakaolu kek için: Bir karıştırma kabında tereyağı, vanilya ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kakao, un, karbonat ve sütü ekleyip karıştırın. Başka bir kasede yumurtayı çırpın ve unlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirip hamuru aktarın. 180°C’ye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen keki ızgara terinin üzerine alarak soğumaya bırakın.
- 2Kreması için: Sütü derin bir tencereye alın. Yumurta, un ve toz şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alıp içine kremayı ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
- 3Soğuyan kakaolu keki mutfak robotunda ufalayın. Servis kuplarına veya kaselerine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız kremayı ekleyin.
- 4Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve kaselerdeki kremanın üzerine gezdirin.
- 5Dilerseniz ayrı bir kasede krema ve vanilyayı köpük kıvamına gelene dek çırpın ve kuplara paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş bitter çikolata serperek servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?