Tarif
Kremalı Cup
Kakaolu kek ve özel kremasının enfes uyumuna hayran kalacaksınız. Kremalı cup tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı
Tencere, Fırın

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g Pınar Tereyağı, keki için
10 g vanilya, keki için
200 g toz şeker, keki için
30 g kakao, keki için
140 g un, keki için
2 g karbonat, keki için
200 g Pınar Süt, keki için
1 adet yumurta, keki için
1200 ml Pınar Süt, kreması için
1 adet yumurta, kreması için
35 g un, kreması için
150 g toz şeker, kreması için
100 ml Pınar Krema, kreması için
20 g vanilya, kreması için
120 g bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Kakaolu kek için: Bir karıştırma kabında tereyağı, vanilya ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kakao, un, karbonat ve sütü ekleyip karıştırın. Başka bir kasede yumurtayı çırpın ve unlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirip hamuru aktarın. 180°C’ye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen keki ızgara terinin üzerine alarak soğumaya bırakın.
- 2Kreması için: Sütü derin bir tencereye alın. Yumurta, un ve toz şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alıp içine kremayı ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
- 3Soğuyan kakaolu keki mutfak robotunda ufalayın. Servis kuplarına veya kaselerine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız kremayı ekleyin.
- 4Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve kaselerdeki kremanın üzerine gezdirin.
- 5Dilerseniz ayrı bir kasede krema ve vanilyayı köpük kıvamına gelene dek çırpın ve kuplara paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş bitter çikolata serperek servis edin.