Tarif

Kremalı Ispanak Kökü Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Ispanak. Artan ıspanak köklerinden: çok leziz Kremalı Ispanak Kökü yemeği tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 12B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil sivri biber
250 g ıspanak kökü
10 g deniz tuzu
2 tutam karabiber
200 ml Pınar Krema
Pınar
Üzeri için:
50 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Bir sos tenceresinde tereyağını eritip, yemeklik doğranmış soğanı 1-2 dk. soteleyin. Ardından halka halka doğranmış biberi ekleyin. Soteleme işlemi devam ederken ıspanak köklerini ilave edin.
  • Damak zevkinize göre deniz tuzu ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Son olarak kremayı da ekleyip ıspanak kökleri yumuşayana kadar, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Yumuşayan ve pişen ıspanak köklerini güzel bir servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve toz kırmızı biber serpin.
  • Yenilebilir çiçeklerle süsleyip bekletmeden servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Brüksel Lahanası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
33B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Mantarlı Güveç Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 29.06.2022

Sıfır atık, sağlıklı lezzetler. Ellerine sağlık şefim 😊😍🤩

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 03.07.2022

Teşekkürler, afiyet olsun 😊😊