- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Kremalı Mantarlı Mezgit
Tarif
Kremalı Mantarlı Mezgit
Fırında Kremalı Mantarlı Mezgit tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın, Soteleme

Paylaş
- 12B
- 312
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
tuz
karabiber
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
300 g mantar
1-2 dal taze kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Mezgit filetoların büyük olan parçalarını ikiye keserek üzerine göz kararı tuz, karabiber serpin. Ardından hafif yağladığınız toprak bir fırın kabına yerleştirin.
- 2Kremayı balıkların üzerine döküp tamamen yayılmasının sağlayın.
- 3Soğanı jülyen doğrayın. Sarımsak ve mantarların kabuklarını soyup dilimleyin.
- 4Bir tavada tereyağını eritip, doğranmış soğan ve sarımsakları sotelemeye başlayın.
- 5Ardından dilimlenmiş mantarları ilave edip birkaç dakika daha soteleyin ve fırın kabına aktarın.
- 6Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika pişirin.
- 7Üzerini taze kekiklerle süsledikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.



Kısık Ateş
Moderatör