Tarif

Kremalı Mantarlı Mezgit

Fırında Kremalı Mantarlı Mezgit tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın, Soteleme

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Mezgit Fileto
Pınar Ürünü
5 g tuz
4 g karabiber
200 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
300 g mantar
30 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
4-5 dal dereotu, kıyılmış

Nasıl Yapılır?

  • Mezgit filetoların büyük olan parçalarını ikiye keserek üzerine tuz, karabiber ekleyip hafif yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin.
  • Kremayı balıkların üzerine döküp tamamen yayılmasının sağlayın.
  • Soğanı jülyen doğrayın. Sarımsak ve mantarların kabuklarını soyup dilimleyin.
  • Bir tavada tereyağını eritip soğan ve sarımsağı sotelemeye başlayın.
  • Üzerine doğranmış mantarları ekleyip birkaç dakika daha soteledikten sonra fırın kabına ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika pişirin.
  • Üzerine kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
  • Sıcak olarak servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (3)

Mustafa Kadıköylü

Hafta sonu menümüz hazır çon teşekkürler:)

Kısık Ateş
11.06.2020

Harika! 🙌😄 şimdiden elinize sağlık.

Kısık Ateş
Bahadır Tanrıkulu

Denicem tsk şef....

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik