Tarif

Kremalı Mantarlı Mezgit

Fırında Kremalı Mantarlı Mezgit tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın, Soteleme
Kremalı Mantarlı Mezgit
Paylaş
  • 8B
  • 270
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Mezgit Fileto
Pınar
tuz
karabiber
200 g Pınar Krema
Pınar
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
300 g mantar
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
1-2 dal taze kekik

Nasıl Yapılır?

  • Mezgit filetoların büyük olan parçalarını ikiye keserek üzerine göz kararı tuz, karabiber serpin. Ardından hafif yağladığınız toprak bir fırın kabına yerleştirin.
  • Kremayı balıkların üzerine döküp tamamen yayılmasının sağlayın.
  • Soğanı jülyen doğrayın. Sarımsak ve mantarların kabuklarını soyup dilimleyin.
  • Bir tavada tereyağını eritip, doğranmış soğan ve sarımsakları sotelemeye başlayın.
  • Ardından dilimlenmiş mantarları ilave edip birkaç dakika daha soteleyin ve fırın kabına aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika pişirin.
  • Üzerini taze kekiklerle süsledikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (5)

Mustafa Kadıköylü

Hafta sonu menümüz hazır çon teşekkürler:)

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 11.06.2020

Harika! 🙌😄 şimdiden elinize sağlık.

Bahadır Tanrıkulu
· 12.06.2020

Denicem tsk şef....

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Gonca Sepil
· 03.10.2021

Süper derhal yapicam

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 03.10.2021

Tavsiye ederiz. Şimdiden ellerinize sağlık 👏👏

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme