Tarif

Künefe

Antakya usulü künefe tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Kısık Ateşte
Künefe

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml su
400 ml toz şeker
5 ml limon suyu
400 g kadayıf
250 g künefe peyniri
120 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g Pınar Tereyağı (tavayı yağlamak için)
Pınar
400 g toz Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; bir tencerede su ve toz şekeri karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
  • Şeker eriyip kaynamaya başladığında limonu ilave edin.
  • Kıvam aldığında ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Künefe için; bir kabın içinde kadayıfları elinizle minik parçalara ayırın.
  • Üzerine eritilmiş tereyağını azar azar yedirerek ilave edin. Güzelce harmanlayın.
  • Peynirleri ince ince dilimleyin.
  • Tavayı yağlayın ve kadayıfların bir bölümünü tabanına yayın. Elinizle iyice bastırın.
  • Üzerine dilimlenmiş peynirleri dizin.
  • Geriye kalan kadayıfları üzerini tam kapatacak şekilde yayın.
  • Ocağın altını açın. Bir tarafını 5 dakika kadar pişirin.
  • Tencere kapağını üzerine tamamen kapatın ve tavayı ters çevirin. Kadayıfı kapağın üzerine aktarın.
  • Tavayı tekrar yağlayın. Künefeyi tavaya dikkatli bir biçimde aktarın ve diğer tarafını da kızartın.
  • Ilık şerbeti künefeye verin. Şerbeti çekince ocaktan alın ve tabağa aktarın.
  • Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Dilerseniz künefelerinizi daha küçük boyutlardaki tavalarda hazırlayabilirsiniz. Daha küçük tavalarda pişireceğinizde üzerine aynı boyutlarda bir tabak ve kapak kapatarak çevirebilirsiniz
*Yanına kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.

İrem Keskin
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
12B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B