add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Künefe

Antakya usulü künefe...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli
Kısık Ateşte
Künefe

Malzeme Listesi

500 ml su
400 ml toz şeker
5 ml limon suyu
400 g kadayıf
250 g künefe peyniri
120 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
10 g Pınar Tereyağı ( tavayı yağlamak için )
Pınar Ürünü
400 g toz Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; su ve şekeri tencerenin içine alın. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
  • Şeker eriyip, su kaynamaya başladığında limonu ilave edin.
  • Kıvam aldığında ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Künefe için; kadayıfları elinizle minik parçalara ayırın. Bir kabın içine alın.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı azar azar yedirerek ilave edin. Güzelce harmanlayın.
  • Peynirleri ince ince dilimleyin.
  • Tavayı yağlayın ve kadayıfların bir bölümünü tabanına yayın. Elinizle iyice bastırın.
  • Üzerine dilimlenmiş peynirleri dizin.
  • Geriye kalan kadayıfları üzerini tam kapatacak şekilde yayın.
  • Ocağın altını açın. Bir tarafını 5 dakika kadar pişirin.
  • Tencere kapağını üzerine tamamen kapatın ve tavayı ters çevirin. Kadayıfı kapağın üzerine aktarın.
  • Tavayı tekrar yağlayın. Künefeyi tavaya dikkatli bir biçimde aktarın ve diğer tarafını da kızartın.
  • Ilık şerbeti künefeye verin. Şerbeti çekince ocaktan alın ve tabağa aktarın
  • Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

Dilerseniz künefelerinizi daha küçük boyutlardaki tavalarda hazırlayabilirsiniz. Daha küçük tavalarda pişireceğinizde üzerine aynı boyutlarda bir tabak ve kapak kapatarak çevirebilirsiniz
Yanına kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.

İrem Keskin
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Fırında Ayva Tatlısı
60 Dakika
2-4 Kişilik