Paylaş
- 100B
- 124
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuru börülce
1 adet limon suyu
50 g nar ekşisi
50 g sızma zeytinyağı
10 g sumak
5 g tuz
1'er adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
30 g konserve mısır
1 adet çarliston biber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru börülceyi ayıklayın, bir gece önceden üzerine örtecek kadar az tuzlu suda ıslatın.
- 2Ertesi gün suyunu süzün. Üzerine su ilave ederek kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
- 3Haşlama suyunu süzün.
- 4Geniş bir kabın içerisinde limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, sumak ve tuzu iyice karıştırın. Börülceler soğumadan bu sosla karıştırın.
- 5Üzerine, ince ince doğranmış yeşillikleri, biberleri ve konserve mısırı ilave edin ve güzelce karıştırarak servis yapın.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.