Tarif

Kuru Börülce Salatası

Ege esintilerini hissedeceğiniz enfes bir tarif. Kuru börülce salatası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Salata
Kısık Ateşte
Kuru Börülce Salatası
Paylaş
  • 100B
  • 124
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuru börülce
1 adet limon suyu
50 g nar ekşisi
50 g sızma zeytinyağı
10 g sumak
5 g tuz
1'er adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
30 g konserve mısır
1 adet çarliston biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuru börülceyi ayıklayın, bir gece önceden üzerine örtecek kadar az tuzlu suda ıslatın.
  • Ertesi gün suyunu süzün. Üzerine su ilave ederek kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlama suyunu süzün.
  • Geniş bir kabın içerisinde limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, sumak ve tuzu iyice karıştırın. Börülceler soğumadan bu sosla karıştırın.
  • Üzerine, ince ince doğranmış yeşillikleri, biberleri ve konserve mısırı ilave edin ve güzelce karıştırarak servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Waldorf Salata
10 Dakika
2-4 Kişilik
27B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soğanlı Patates Salatası
25 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tavuklu Sezar Salata
25 Dakika
1 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.