Tarif

Kuru İncirli Levrek Fileto Tarifi

Izgarada levrek fileto tarifi nasıl yapılır? Kuru incirli, kremalı sos eşliğinde levrek fileto tarifi ve püf noktaları...
30 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Izgara, Tava
Paylaş
  • 12B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet levrek fileto
5 g deniz tuzu
5 g öğütülmüş karabiber
30 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
5 g esmer şeker
5 ml worcestershire sos
5 adet kuru incir
200 ml Pınar Krema
Pınar
2 dal taze kekik

Nasıl Yapılır?

  • Levrek filetoları deniz tuzu, karabiber ve az miktarda zeytinyağı ile marine edin. Ardından önceden ısıtılmış ızgarada her iki yüzünü 3’er dakika pişirin.
  • İncirleri yumuşaması için sıcak suda bekletin, ince uzun olacak şekilde doğrayıp kenara alın. Soğanı piyazlık doğrayın.
  • Sosu için bir tavayı ocağa alın ve iyice kızdırın. Doğradığınız soğanları zeytinyağında karamelize olana dek kavurmaya başlayın.
  • Karamelize olmasına yakın esmer şeker, worcestershire sos ve incirleri ilave edin.
  • İncirler hafif yumuşamaya başladığında kremayı ve taze kekiği ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
  • Son olarak ızgarada pişen levrek filetoları sosun içine bırakın, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Lezzetlerin birbirine geçmesi için 4-5 dakika pişirdikten sonra güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Levrek Buğulama Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
31B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kağıtta Limonlu Balık Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karides Güveç Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.