add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kuru Kayısı Tatlısı

Pratik tatlı tariflerinde bugün!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli
Tencere
Kuru Kayısı Tatlısı

Malzeme Listesi

250 g kuru kayısı (günkurusu)
480 ml içme suyu
200 g toz şeker
200 g Pınar Sütkrem
Pınar Ürünü
150 g ceviz veya kabuğu alınmış antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları üzerini örtecek kadar suya koyun. Elinizle ovalayarak tozunu kirini akıtın.
  • Bu sudan çıkarıp 480 ml içme suyuna koyun. Yarım saat bekletin.
  • Şişen kayısıların suyunu bir tencereye alın. Üzerine şeker ilave edip kaynatın.
  • Kaynayan şuruba kayısıları ilave edin. Kısık ateşte, kayısılar şerbeti çekene kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Kayısılar soğuyunca sütkrem, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik