- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Kuru Kayısı Tatlısı
Tarif
Kuru Kayısı Tatlısı
Pratik tatlı tariflerinde bugün! Kayısı tatlısı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 12B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Kayısıları üzerini örtecek kadar suya koyun. Elinizle ovalayarak tozunu kirini akıtın.
- 2Bu sudan çıkarıp 500 ml temiz içme suyuna koyun. Yarım saat bekletin.
- 3Şişen kayısıların suyunu bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edip kaynatın.
- 4Kaynayan şuruba şişen kayısıları ilave edin. Kısık ateşte, kayısılar şerbeti çekene kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- 5Kayısılar soğuyunca sütkrem, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.