- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Kuru Meyveli ve Karamelli Bavaruaz
Tarif
Kuru Meyveli ve Karamelli Bavaruaz
Kuru meyve ve karamelin muhteşem uyumu.
110 Dakika
1 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 10B
- 20
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
35 ml su
20 g toz şeker
1/4 adet limon suyu
1 adet yıldız anason
1 adet jelatin (yumuşatılmış)
1 adet beyaz pandispanya
200 ml su (karamelli bavaruaz için )
30 g toz şeker
10 g limon suyu
15 g bitter çikolata
50 g çarkıfelek püresi
20 g toz şeker
5 g nişasta
Nasıl Yapılır?
- 1Akşamdan ıslattığınız incir ve kayısının suyunu süzüp küp küp doğrayın.
- 2Jelatin hariç tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.
- 3Kıvamı yoğunlaşınca ateşten alın, ılıtın ve jelatini ekleyin.
- 4İstediğiniz ölçüde kestiğiniz pandispanyanın üzerine kalın tabaka halinde sürün.
- 5Karamelli bavaruaz için ilk üç malzemeyi altın sarısı renk alıncaya kadar kaynatın.
- 6Tereyağını ekleyin ve karıştırın.
- 7Normal kremayı ekleyin ve bir taşım kaynattıktan sonra ılımasını bekleyin.
- 8Çikolata ve jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
- 9Daha önceden hazırladığınız kuru meyveleri pandispanyanın üzerine dökün ve dolapta dondurun.
- 10Çarkıfelek sos için; püreyi eritip ocağa alın.
- 11Şekeri ekleyip bir taşım kaynatın.
- 12Tereyağı ve sulandırdığınız nişasta ile sos kıvamına getirin.
- 13Servis tabağına hazırladığınız tatlı ile çarkıfelek sosu kombine edin.
- 14Dilediğiniz meyveler ile servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.