add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kuru Meyveli ve Karamelli Bavaruaz

Kuru meyve ve karamelin muhteşem uyumu.
110 Dakika
1 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Kuru Meyveli ve Karamelli Bavaruaz

Malzeme Listesi

5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
35 ml su
20 g toz şeker
1/4 adet limon suyu
1 adet yıldız anason
1 adet jelatin(yumuşatılmış)
1 adet beyaz pandispanya
200 ml su ( karamelli bavaruaz için )
30 g toz şeker
10 g limon suyu
80 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
20 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
15 g bitter çikolata
40 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
50 g çarkıfelek püresi
10 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
20 g toz şeker
5 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Akşamdan ıslattığınız incir ve kayısının suyunu süzüp küp küp doğrayın.
  • Jelatin hariç tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.
  • Kıvamı yoğunlaşınca ateşten alıp, ılıtıp jelatini ekleyin.
  • İstediğiniz ölçüde kestiğiniz pandispanyanın üzerine kalın tabaka halinde sürün.
  • Karamelli bavaruaz için ilk üç malzemeyi altın sarısı renk alıncaya kadar kaynatın.
  • Tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  • Normal kremayı ekleyin ve bir taşım kaynattıktan sonra ılımasını bekleyin.
  • Çikolata ve jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  • Daha önceden hazırladığınız kuru meyveleri pandispanyanın üzerine dökün ve dolapta dondurun.
  • Çarkıfelek sos için; püreyi eritip ocağa alın.
  • Şekeri ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Tereyağı ve sulandırdığınız nişasta ile sos kıvamına getirin.
  • Servis tabağına hazırladığınız tatlı ile çarkıfelek sosu kombine edin.
  • Arzu ettiğiniz mevsim meyvesi ile beraber servise edin.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik