add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kuru Meyveli ve Karamelli Bavaruaz

Kuru meyve ve karamelin muhteşem uyumu, çarkıfelek sos ilekuru meyveli ve karamelli bavaruaz, tarifi.
110 Dakika
1 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Kuru Meyveli ve Karamelli Bavaruaz

Malzeme Listesi

5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
35 ml su
20 g toz şeker
1/4 adet limon suyu
1 adet yıldız anason
1 adet jelatin(yumuşatılmış)
1 adet beyaz pandispanya
200 ml su ( karamelli bavaruaz için )
30 g toz şeker
10 g limon suyu
80 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
20 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
15 g bitter çikolata
40 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
50 g çarkıfelek püresi
10 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
20 g toz şeker
5 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Akşamdan ıslattığınız incir ve kayısının suyunu süzüp küp küp doğrayın.
  • Jelatin hariç tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.
  • Kıvamı yoğunlaşınca ateşten alıp, ılıtıp jelatini ekleyin.
  • İstediğiniz ölçüde kestiğiniz pandispanyanın üzerine kalın tabaka halinde sürün.
  • Karamelli bavaruaz için ilk üç malzemeyi altın sarısı renk alıncaya kadar kaynatın.
  • Tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  • Normal kremayı ekleyin ve bir taşım kaynattıktan sonra ılımasını bekleyin.
  • Çikolata ve jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  • Daha önceden hazırladığınız kuru meyveleri pandispanyanın üzerine dökün ve dolapta dondurun.
  • Çarkıfelek sos için; püreyi eritip ocağa alın.
  • Şekeri ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Tereyağı ve sulandırdığınız nişasta ile sos kıvamına getirin.
  • Servis tabağına hazırladığınız tatlı ile çarkıfelek sosu kombine edin.
  • Arzu ettiğiniz mevsim meyvesi ile beraber servise edin.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar (1)

Cemile Kayabaşı

Tüm malzemeyi demişsiniz karıştırın sonra ilk üç malzemeyi karemelli bavaruaz için demişsiniz.... daha anlaşılır bir tarif verirmisiniz lütfen

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik