Tarif

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Özel baharatlar ve mis gibi ev salçası ile buluştuğunda sofraların baş tacı olan Kuru Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır? Kıymalı kuru patlıcan dolması nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Paylaş
  • 61B
  • 120
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
2 adet soğan
500 g koyun kıyması
1 demet maydanoz
200 g pirinç
20 g domates salçası
5 g kuru nane
5 g pul biber
tuz&karabiber
40 g sumak
200 ml su
kuru reyhan
Sosu için:
45 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g domates salçası
250 ml sıcak suda demlenmiş reyhanlı su

Nasıl Yapılır?

  • Kuru patlıcanları tuzlu kaynar suda 10-15 dakika kadar kaynatın. Ateşi kapatın.
  • Soğanı ve maydanozu incecik doğrayın.
  • Bir karıştırma kabında soğan, kıyma, maydanoz, yıkanmış pirinç, domates salçası, nane, pul biber, tuz, karabiber, sumak ve 200 ml suyu iyice karıştırın.
  • Kuru patlıcanları, üstten bir parmak boşluk kalıncaya kadar dolma içiyle doldurun. Geniş bir tencerenin ortasına ters bir tabak kapatın. Tabağın üzerine 1-2 tutam kuru reyhan serpin ve dolmaları etrafına dizin.
  • Sosu için: Tereyağını eritin. Domates salçası ve sıcak suda demlenmiş reyhanlı suyu koyarak karıştırın.
  • Bu sosu dolmaların üzerine gezdirip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Püf Noktası

*Dolma harcını hazırlarken baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi
28B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
41B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Soğan Dolması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.