Tarif

Kuru Sebze Dolması

Zeytinyağlı karışık sebze dolması tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
10-12 Kişilik
Sarma ve Dolma
Tencere
Kuru Sebze Dolması

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet patlıcan kurusu
15 adet biber kurusu
10 adet kabak kurusu
2 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
2 adet domates
350 g pirinç
1 demet kıyılmış maydanoz
1 demet kıyılmış taze nane
100 g nar ekşisi
215 g zeytinyağı
30 g domates salçası
30 g tatlı biber salçası
20 g acı biber salçası
15 g kuru nane
5 g karabiber
5 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları 10 dakika, biber ve kabakları 5 dakika bol suda haşlayıp süzün.
  • Soğan, sarımsak ve domatesi yemeklik doğrayın.
  • Pirinci güzelce yıkayıp derin bir kaba koyun. Üzerine doğranan sebzeleri, yeşillikleri ve tüm malzemeyi ekleyin.
  • Harcınızı güzelce karıştırın ve tadına bakın. Biraz tuzlu ve ekşi olmalı.
  • Hazırladığınız harcı dolmalık kuru sebzelerin 2/3’ü dolacak şekilde doldurun.
  • Tencerenin tabanına maydanoz ve taze nanenin saplarını yerleştirin. Üzerine önce doldurulmuş patlıcanları, sonra biberi ve en son da kabakları yerleştirin.
  • Tencerenin üzerine bir tabak yerleştirip üzerine çıkacak kadar su doldurun.
  • Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Bu şekilde 60 dakika pişirin. Altını kapatıp üzerindeki tabağı alın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Püf Noktası

*Bu tarifi kullanarak taze sebzeyle de dolma yapabilirsiniz.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
Paylaş

Yorumlar (2)

Muhammed Emin Soydan

Şefim Maraşta kuru Salatalık dolması yapıyorlarmış bugün öğrendim

Alper Tuğrul Ünlütürk

👏👏

Alper Tuğrul Ünlütürk
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Pazı Sarması
75 Dakika
4-6 Kişilik
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Domates Dolmaları
30 Dakika
4-6 Kişilik
3B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bamyalı Elma Dolması
30 Dakika
2-4 Kişilik
2B