Paylaş
- 9B
- 97
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g kuşkonmaz
6 adet yumurta
7-8 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber
2 adet yeşil taze soğan
30 g zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
- 2Kuşkonmazların saplarındaki sert kısımları keserek alın. Derince bir tencerede, kaynar ve tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın. Rengini korumak için buzlu suya alıp hızlıca soğutun.
- 3Haşlanmış kuşkonmazların yarısını bütün olarak ayırın. Diğer yarısını 1 cm uzunluğunda silindir şeklinde doğrayın.
- 4Geniş bir kasede 6 adet yumurta, krema, Pınar Beyaz, tuz ve karabiberi hafifçe çırpın. İnce doğranmış yeşil soğan ve doğranmış kuşkonmazları da ilave edip karıştırın.
- 5Fırına girebilecek orta boy bir tavaya zeytinyağını ekleyip orta ateşte tavayı ısıtın. Yumurta karışımını tavaya ilave edin, kenarları katılaşmaya başladığında büyük bir tabağa aktarın. Tabakta, ayırdığınız kuşkonmazları üzerine yerleştirin.
- 6Önceden ısıtılmış fırında, ortası tamamen pişene kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.
- 7Kuşkonmazlı Frittata’nız hazır, dilimleyerek ve sıcak olarak servis edin.
Yorumlar (4)
Kuşkonmazlarım ince olduğundan öncesinde haşlamadım. Direkt döküm tavaya alıp bir iki dakika soteledim. Diğer yandan yumurtayı parmesan, süt, karabiber ve tuz ile çırpıp soğanları ekledim. Sonrasında bu karışımı kuşkonmazlarım üzerine ekledim ve çok az pişirdim. Üzerine keçi peynirim olmadığından ezine koydum ve parmesan rendeledim. Fırına vererek hafif kabarana kadar pişirdim. Bayağı güzel oldu 😍
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi