Tarif

Kuzu Ciğer Izgara

Izgarada kuzu ciğer nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et
Izgara
Kuzu Ciğer Izgara

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu ciğer
400 ml Pınar Süt
Pınar
2 diş sarımsak
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g pul biber
5 g tuz
2 adet tırnak pide
2 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
10 g sumak

Nasıl Yapılır?

  • Izgarayı ısıtmaya başlayın.
  • Kuzu ciğerleri zarından dikkatlice çıkartın, varsa sinirlerini temizleyin. Ardından fileto bıçağıyla yaprak şeklinde dilimleyin.
  • Ardından bir kaba alın, üzerine süt ve doğranmış sarımsakları ekleyip en az yarım saat sütte marine edin.
  • Marine olan ciğerleri tel bir süzgece alıp süzdürün. Ardından dilediğiniz baharatlarla harmanlayın. (kimyon, kekik, karabiber, tuz vs.)
  • Tereyağını eritin, pul biber ve tuz ile lezzetlendirip ciğerleri içine atın. Ardından ızgarada pişirmeye başlayın. Her iki yüzünü yarımşar dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Aynı şekilde tırnak pidelerin üzerini yağlayıp ızgarada kızartın.
  • Son olarak piyazlık doğranmış soğanları kıyılmış maydanoz, sumak ve tuzla güzelce karıştırıp bir servis tabağına alın, yanına kızarmış pide ve ciğerleri koyarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Fehmi Samancı
Fehmi SamancıEğitmen / Danışman Şef
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
5B
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik
39B