Tarif

Kuzu Ciğer Izgara Tarifi

Izgarada kuzu ciğer nasıl yapılır? Pide üstü nefis kuzu ciğer ızgara tarifinin püf noktaları nelerdir? Izgarada kuzu ciğer tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
30 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Kuzu Ciğer Izgara Tarifi
Paylaş
  • 28B
  • 70
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu ciğer
400 ml Pınar Süt
Pınar
2 diş sarımsak
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g pul biber
5 g tuz
2 adet tırnak pide
2 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
10 g sumak

Nasıl Yapılır?

  • Izgarayı ısıtmaya başlayın.
  • Kuzu ciğerleri zarından dikkatlice çıkartın, varsa sinirlerini temizleyin. Ardından fileto bıçağıyla yaprak şeklinde dilimleyin.
  • Ardından bir kaba alın, üzerine süt ve doğranmış sarımsakları ekleyip en az yarım saat sütte marine edin.
  • Marine olan ciğerleri tel bir süzgece alıp süzdürün. Ardından dilediğiniz baharatlarla harmanlayın. (kimyon, kekik, karabiber, tuz vs.)
  • Tereyağını eritin, pul biber ve tuz ile lezzetlendirip ciğerleri içine atın. Ardından ızgarada pişirmeye başlayın. Her iki yüzünü yarımşar dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Aynı şekilde tırnak pidelerin üzerini yağlayıp ızgarada kızartın.
  • Son olarak piyazlık doğranmış soğanları kıyılmış maydanoz, sumak ve tuzla güzelce karıştırıp bir servis tabağına alın, yanına kızarmış pide ve ciğerleri koyarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Vişneli Misket Köfte Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tas Kebabı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
19B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ankara Tava Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
29B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Hayal Gençoğlu
· 26.04.2021

🌹❤️🌹❤️🌹❤️🌹

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 27.04.2021

🤩👏👏

Mustafa Çakan
· 27.06.2022

Şefim ellerinize sağlık çok güzel bir tarif 👏👏👍

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 27.06.2022

Öyle gerçekten. Mutlaka denemenizi öneririm 🤗👍