Tarif
Kuzu Ciğer Izgara
Izgarada kuzu ciğer nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et
Izgara

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu ciğer
400 ml Pınar Süt
2 diş sarımsak
40 g Pınar Tereyağı
5 g pul biber
5 g tuz
2 adet tırnak pide
2 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
10 g sumak
Nasıl Yapılır?
- 1Izgarayı ısıtmaya başlayın.
- 2Kuzu ciğerleri zarından dikkatlice çıkartın, varsa sinirlerini temizleyin. Ardından fileto bıçağıyla yaprak şeklinde dilimleyin.
- 3Ardından bir kaba alın, üzerine süt ve doğranmış sarımsakları ekleyip en az yarım saat sütte marine edin.
- 4Marine olan ciğerleri tel bir süzgece alıp süzdürün. Ardından dilediğiniz baharatlarla harmanlayın. (kimyon, kekik, karabiber, tuz vs.)
- 5Tereyağını eritin, pul biber ve tuz ile lezzetlendirip ciğerleri içine atın. Ardından ızgarada pişirmeye başlayın. Her iki yüzünü yarımşar dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
- 6Aynı şekilde tırnak pidelerin üzerini yağlayıp ızgarada kızartın.
- 7Son olarak piyazlık doğranmış soğanları kıyılmış maydanoz, sumak ve tuzla güzelce karıştırıp bir servis tabağına alın, yanına kızarmış pide ve ciğerleri koyarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.