Tarif

Kuzu Etli Taze Fasulye

Tam mevsiminde kuzu etli taze fasulye yemeği nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Kuzu Etli Taze Fasulye
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze fasulye
350 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet büyük boy kuru soğan
100 g kuyruk yağı
25 g biber salçası
50 g domates salçası
yeteri kadar g tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeleri ayıklayın, dondurucudan kullanacaksanız en son kısımda ekleyebilirsiniz.
  • Kuyruk yağını (tercihe göre sıvı yağ ya da tereyağı kullanabilirsiniz) tencerede eritin.
  • Kuru soğanı yarım halka doğradıktan sonra tencereye ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra kuşbaşı kuzu etini ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun.
  • Biber ve domates salçasını ilave edip ortalama 2-3 dakika karıştırın, ayıklanmış taze fasulyeleri ekleyin. Son olarak üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz, karabiber ve arzuya göre pul biberle lezzetlendirin.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp 25-30 dakika pişmeye bırakın. Ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Püf Noktası

*Kuyruk yağı yerine sıvı yağ veya tereyağı kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Aycan Şahin
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
19B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
32B