Tarif

Kuzu Mutancana

Osmanlı saray mutfağının en meşhur et yemeklerinden biri olan Mutancana, kuzu eti ve meyvelerle hazırlanır. Lezzetli Kuzu Mutancana tarifi, nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et
Tencere
Kuzu Mutancana

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 g kuzu eti
4 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
20 g un
150 ml et suyu
120 ml içme suyu
15 g kabuksuz çiğ badem
4 adet kuru incir
10 adet sultaniye üzümü
10 g kuru sarı üzüm
5 g sumak
5 g bal
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin, yanmasın diye az miktarda sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  • Kuzu etini iri parçalar halinde kesip, eriyen tereyağında mühürlemeye başlayın. Etler yarı yarıya kızardığında soyulmuş (ikiye kesilmiş) arpacık soğanları ve bütün sarımsakları ekleyip soteleme işlemine devam edin.
  • Kızaran etlere unu ilave edin ve karıştırın, et suyu ve içme suyunu koyun. Kaynayana kadar açık ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20-25 dakika pişmeye bırakın.
  • Bu esnada ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı eritin, çiğ bademleri renk alana kadar kavurup ocaktan alın. Kuru incirleri ve üzümleri eşit boylarda irice doğrayıp bademlere ekleyin.
  • Tencerede pişen yemeği ocaktan aldıktan sonra sumak, bal ve tuz ile lezzetlendirip güzelce karıştırın.
  • Servis etmeden önce üzerini kavrulmuş badem ve kuru yemişlerle süsleyin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Kuru yemiş ve badem oranını artırıp azaltabilirsiniz.
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Fehmi Samancı
Fehmi SamancıEğitmen / Danışman Şef
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
6B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
6B
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik
42B