Tarif

Kuzu Mutancana Tarifi

Osmanlı saray mutfağının en meşhur et yemeklerinden biri olan Mutancana, kuzu eti ve meyvelerle hazırlanır. Lezzetli Kuzu Mutancana tarifi, nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Kuzu Mutancana Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 93
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 g kuzu eti
4 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
20 g un
150 ml et suyu
120 ml içme suyu
15 g kabuksuz çiğ badem
4 adet kuru incir
10 adet sultaniye üzümü
10 g kuru sarı üzüm
5 g sumak
5 g bal
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin, yanmasın diye az miktarda sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  • Kuzu etini iri parçalar halinde kesip, eriyen tereyağında mühürlemeye başlayın. Etler yarı yarıya kızardığında soyulmuş (ikiye kesilmiş) arpacık soğanları ve bütün sarımsakları ekleyip soteleme işlemine devam edin.
  • Kızaran etlere unu ilave edin ve karıştırın, et suyu ve içme suyunu koyun. Kaynayana kadar açık ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20-25 dakika pişmeye bırakın.
  • Bu esnada ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı eritin, çiğ bademleri renk alana kadar kavurup ocaktan alın. Kuru incirleri ve üzümleri eşit boylarda irice doğrayıp bademlere ekleyin.
  • Tencerede pişen yemeği ocaktan aldıktan sonra sumak, bal ve tuz ile lezzetlendirip güzelce karıştırın.
  • Servis etmeden önce üzerini kavrulmuş badem ve kuru yemişlerle süsleyin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Kuru yemiş ve badem oranını artırıp azaltabilirsiniz.
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kavurma Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ankara Tava Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Arnavut Ciğeri Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
392B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.