Tarif

Kuzu Sırtı Tarifi

Modern sunum tekniği ile enfes bir kuzu sırtı tarifi.
65 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Kuzu Sırtı Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 66
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kuzu sırtı
tuz ve karabiber
1 dal taze kekik
1 adet bebek enginar
Kaplama için:
5 g badem
5 g ceviz içi
5 g fındık
2 dal taze kekik
5 dal maydanoz
tuz&karabiber
20 ml zeytinyağı
10 g panko
Püre için:
50 g yer elması
20 g patates
20 ml Pınar Krema
Pınar
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz&karabiber
Enginar Cipsi için:
1 adet taze çanak enginar
Sosu için:
100 ml demi glace sos
20 ml kırmızı şarap
10 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu sırtının yağ ve sinirlerini temizledikten sonra tuz, karabiber ve taze kekik ile marine edin. Bir steç filme sarıp dolapta bekletin.
  • Kuzu Kaplama Harcı için: Badem, ceviz ve fındığı havanda dövün. Daha sonra taze kekik, maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve panko ile karıştırın.
  • Karıştırdığınız harcı ilerleyen dakikalarda kuzuyu kaplamada kullanacaksınız.
  • Bebek enginarı temizleyin. Çiçek yağında konfit yöntemiyle pişirin. (Kendi yağında ve kısık ateşte uzun süre pişirmek)
  • Püre için: Yer elmasını ve patatesi soyup doğradıktan sonra haşlayın. Haşlandıktan sonra püre yapmak için ezin. Krema, tereyağı tuz ve karabiber ile karıştırarak pürenizi hazırlayın.
  • Enginar Cipsi için: Taze çanak enginarı ince olacak şekilde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine enginarları dizin. 80 derece fırında 1 saat kurutarak cips elde edin.
  • Sosu için: Dana kemiğinden hazırlanan demi glace sosu kırmızı şarap ile çektirin. Kıvam aldıktan sonra tereyağı ile sosu bağlayarak tamamlayın.
  • Kızgın bir tavada, dolapta bekleyen kuzuyu mühürleyin.
  • Mühürleme işlemi bittikten sonra cevizli fındıklı panko karışımıyla kaplayın.
  • Kaplamanın kuzuyu iyice tutması için folyo yardımı ile rulo şeklinde sarın.
  • Folyo ile sarılı olan kuzuyu 180 derece fırında 10 dk pişirin.
  • Daha sonra fotoğraftaki gibi sunuma hazırlayabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Zahterli Küşleme Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Krema Soslu Lokum Köfte Tarifi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Püreli Cızbız Köfte Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.