add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kuzu Tandır

Davet sofralarında misafirlerinizin unutamayacakları muhteşem lezzet önerimiz kuzu tandır tarifi...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etler
Fırın

Malzeme Listesi

60 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
1 adet kuzu kol
5 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
5 g pul biber
6 adet tane karabiber
10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Pınar Tereyağı tavada eritin.
  • Bu esnada kuzu kolu tuzlayın.
  • Tuzlanan eti, tavadaki yağ eridikten sonra tavaya alın.
  • Arpacık soğanları, defne yaprağını ve tane karabiberleri tavadaki etin üzerine ekleyin.
  • Pul biberi de ekleyip eti mühürledikten sonra malzemeleri fırın tepsisine alın.
  • Eti pişirdiğiniz tava içine Pınar Ekşi Krema, su ve tereyağı ekleyerek etin sosunu hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosu, fırın tepsisindeki etin üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 50 dakika pişirdiğiniz eti dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Kuzu kolu kemiğiyle birlikte pişirin.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Pazı Sarması
105 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Misket Köfte
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Beğendili Köfte
35 Dakika
2-4 Kişilik