Tarif

Labne Soslu Karides Şiş

Karides sevenler buraya, sizin için çok lezzetli bir tarifimiz var! Labne dip sos eşliğinde şişte karides nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Izgara
Labne Soslu Karides Şiş

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g çimçim karides
40 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
3 adet sarı çarliston biber
3 adet kırmızı kapya biber
2 dal Frenk soğan
1 diş sarımsak
150 g Pınar Labne
Pınar Ürünü
25 g Pınar Hardal
Pınar Ürünü
3 g tuz
3 g çekilmiş tane karabiber
10-15 adet bambu çubuk

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve yıkanmış karidesleri bir karıştırma kabına alın; zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, taze kekik ve biberiye ile harmanlayıp buzdolabında yaklaşık 1 saat marine edin.
  • Bu esnada biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp küp doğrayın.
  • Marine olan karidesleri bambu çubuklara 3'er 4'er adet gelecek şekilde, aralarına küp doğranmış renkli biberlerle beraber dizin.
  • Sosu için; Frenk soğanları ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyıp bir karıştırma kabına alın. Üzerine labne, hardal, tuz ve karabiber ekleyerek sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Hazır olan şişleri ısınmış ızgara tavada arkalı önlü, karidesler pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirip yanında labne sos ile servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (1)

Sevim Senol
08.11.2017

Wowww

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kremalı Kalamar Dolma
40 Dakika
2-4 Kişilik