Tarif
Labne Soslu Karides Şiş
Karides sevenler buraya, sizin için çok lezzetli bir tarifimiz var! Labne dip sos eşliğinde şişte karides nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Izgara

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g çimçim karides
40 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
3 adet sarı çarliston biber
3 adet kırmızı kapya biber
2 dal Frenk soğan
1 diş sarımsak
150 g Pınar Labne
25 g Pınar Hardal
3 g tuz
3 g çekilmiş tane karabiber
10-15 adet bambu çubuk
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş ve yıkanmış karidesleri bir karıştırma kabına alın; zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, taze kekik ve biberiye ile harmanlayıp buzdolabında yaklaşık 1 saat marine edin.
- 2Bu esnada biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp küp doğrayın.
- 3Marine olan karidesleri bambu çubuklara 3'er 4'er adet gelecek şekilde, aralarına küp doğranmış renkli biberlerle beraber dizin.
- 4Sosu için; Frenk soğanları ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyıp bir karıştırma kabına alın. Üzerine labne, hardal, tuz ve karabiber ekleyerek sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
- 5Hazır olan şişleri ısınmış ızgara tavada arkalı önlü, karidesler pembeleşinceye kadar pişirin.
- 6Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirip yanında labne sos ile servis edin.