add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Labneli Çikolatalı Tart

50 Dakika
2-4 Kişilik
Tart
Fırın
Labneli Çikolatalı Tart
İki rengin bir araya gelişi ne kadar tatlı olabilir?

Malzeme Listesi

175 g un
110 g Pınar Tereyağı
50 g bal
10 g su
240 g Pınar Sütkrem (1 kase)
240 g Pınar Kakaolu Sos (1 kase)
200 g sütlü çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Tart hamurunun tüm malzemelerini karıştırın. Hamuru streç filme sarıp en az 1 saat bekletin.
  • Hamuru dolaptan çıkartıp oklava yardımıyla açın.
  • Hamuru Pınar Tereyağı ile yağladığınız tart kalıbına serip kenarlarını alın ve hamuru bir çatal yardımıyla delin.
  • Hamuru tekrar dolaba kaldırıp 30 dakika daha bekletin.
  • Dinlendirdikten sonra 180 derece fırında 30 dakika pişirip soğumaya bırakın.
  • Pınar Sütkrem ve Pınar Kakaolu Sos'u alacalı olacak şekilde karıştırın, çikolataları iri parçalara bölün.
  • Tartın içini Sütkremli çikolata karışımı ile doldurup üzerini süsleyin.

Püf Noktası

Ayıklanmış nar taneleri ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler