- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Labneli Petibör Tatlısı
Tarif
Labneli Petibör Tatlısı
Hafif tatlı sevenlerdenseniz bu tatlı tam size göre... Labneli petibör tatlısı tarifi burada.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 12B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g petibör bisküvi
250 g un
300 g toz şeker
10 g vanilya
30 g Hindistan cevizi
500 g su
Nasıl Yapılır?
- 1Petibörleri cam fırın kabına dizin.
- 2180 gram şekeri kısık ateşte karamelize olana kadar eritin.
- 3Suyu azar azar karamelize olan şekere ekleyin.
- 4Karışım kaynayınca kenara alın.
- 5Petibörlerin üstüne dökün.
- 6Muhallebisi için Pınar Süte unu ve geri kalan şekeri ekleyin.
- 7Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- 8Vanilya ve labneyi ilave edip 1-2 dakika daha daha pişirin.
- 9Muhallebiyi petibörlerin üstüne eşit bir şekilde dökün.
- 10Soğuktan sonra üstüne hindistan cevizi koyarak servise hazır edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.