add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Labneli Petibör Tatlısı

Hafif tatlı sevenlerdenseniz bu tatlı tam size göre... Labneli petibör tatlısı tarifi burada.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Labneli Petibör Tatlısı

Malzeme Listesi

200 g Pınar Labne
Pınar Ürünü
800 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
200 g petibör bisküvi
250 g un
300 g toz şeker
10 g vanilya
30 g Hindistan cevizi
500 g su

Nasıl Yapılır?

  • Petibörleri cam fırın kabına dizin.
  • 180 gram şekeri kısık ateşte karamelize olana kadar eritin.
  • Suyu azar azar karamelize olan şekere ekleyin.
  • Karışım kaynayınca kenara alın.
  • Petibörlerin üstüne dökün.
  • Muhallebisi için Pınar Süte unu ve geri kalan şekeri ekleyin.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Vanilya ve labneyi ilave edip 1-2 dakika daha daha pişirin.
  • Muhallebiyi petibörlerin üstüne eşit bir şekilde dökün.
  • Soğuktan sonra üstüne hindistan cevizi koyarak servise hazır edin.
Aç Gezenler
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik