- Tarifler
- Tatlı
- Şerbetli Tatlı
- Labneli Revani
Tarif
Labneli Revani
Türk mutfağının klasik tatlılarından Revani tarifine farklı bir dokunuş yaptık. Ramazan'da iftardan sonra vazgeçilmezler arasına girecektir. Labneli Revani nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Paylaş
- 10B
- 57
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta
165 g sıvı yağ
280 g un
200 g irmik
200 g toz şeker
10 g kabartma tozu
1 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
30 g hindistan cevizi (üzeri için)
1200 g su (şerbeti için)
800 g toz şeker (şerbeti için)
yarım adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbet için; bir tencerenin içine su ve toz şekeri ekleyip kaynatın daha sonra limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha ocakta tutun. Sonra soğumaya bırakın.
- 2Derin bir kasede yumurtaları, 200 g şekerle hacmi iki katına ulaşana kadar çırpın.
- 3Yoğurt, süt, sıvı yağ ve labneyi ekleyip çırpın. İrmiği, unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini de ekleyin.
- 4Önceden ısıttığınız fırında 150 derece de 60-70 dakika pişirin. Bıçak batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Biraz ılınınca dilimleyin.
- 5Soğuk şerbeti dökün. Şerbet iyice çekince hindistan cevizi ile soğuk servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?