Tarif

Lahana Sarması Tarifi

Antioksidan zengini olan lahananın sarma hali ile karşınızdayız... Mutlaka deneyin, severek tüketin! Lahana sarması tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 251B
  • 129
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-3.5 kg orta boy lahana
2 lt su
tuz
İç Harcı için:
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1/4 demet nane
1 adet büyük boy domates
125 g pirinç
5 g domates salçası
5 g biber salçası
350 g yağlı kıyma
tuz ve karabiber
Sos için:
10 g domates salçası
50 ml zeytinyağı
200 ml sıcak su
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencerede 2 lt suya bolca tuz ekleyip kaynatın. Kaynamış suya ayıklanmış lahana yapraklarını tek tek ekleyerek yaklaşık 4-5 dk haşlayın. Haşlanan yaprakları soğuk su dolu bir kaba çıkarın. Aynı işleme bütün yapraklar pişene kadar devam edin.
  • Pirinci nişastası gidene kadar 3-4 defa yıkayın.
  • İç harcı için soğan, sarımsak, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Domatesi de rendeleyerek geri kalan tüm iç harcı bir kap içerisinde karıştırın.
  • Lahana yapraklarının damarlı kısımları yukarıda kalacak şekilde tezgah veya kesme tahtası üzerine alın ve damarlarını ezin.
  • Harçtan bir miktar alıp yaprakları sarın. Tencereye tek sıra olacak şekilde üst üste dizin.
  • Sos için bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırıp, sarmaların üzerine gezdirin.
  • Kısık ateşte 40 dakika pişirin.
  • Pişen sarmaları biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve kıyılmış dereotu gezdirerek servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Peynirli Kapya Biber Dolması Tarifi
10B Görüntüleme
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
approved
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Etli Yaprak Sarması Tarifi
120 Dakika
4-6 Kişilik
95B Görüntüleme

Yorumlar (4)

İnci Dinek
· 27.03.2020

Cok guzel severimde fakat reflüm var 😊 soğan ve baharat yasak ama ben baharat da seviyorum... 🙃

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
gürsel Çalışkan
· 01.02.2022

lahana sarmasi tarifinde yağ hiç kullanılmamış özel bir pişirme mi?

Oytun Dağlı
· 01.02.2022

Merhaba, tekrar kontrol eder misiniz? Sistemsel olarak malzemeler eksik görünmüş olabilir. Teşekkürler.

Mehmet Erkek
· 02.07.2022

50 ml zeytinyağı yazıyor sosu için