add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Lavanta Bal Çarpışması

Sizleri ve sevdiklerinizi şaşırtacak enfes bir tatlı ile tanıştırmak istedik. Lavanta ve bal çarpışmasına hazır mısınız!?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Tencere
Lavanta Bal Çarpışması

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g su (lavanta film için)
10 g jelatin (lavanta film için)
5 g lavanta (lavanta film için)
100 g Pınar Süt (lavanta mus için)
Pınar Ürünü
100 g Pınar Ekşi Krema (lavanta mus için)
Pınar Ürünü
50 g şeker (lavanta mus için)
50 g yumurta sarısı (lavanta mus için)
7 g jelatin (lavanta mus için)
5 g tatlı lavanta özü (lavanta mus için)
200 g Pınar Ekşi krema çırpılmış (lavanta mus için)
Pınar Ürünü
100 g Pınar Süt (ballı dondurma için)
Pınar Ürünü
100 g Pınar Ekşi Krema (ballı dondurma için)
Pınar Ürünü
50 g yumurta sarısı (ballı dondurma için)
100 g bal (ballı dondurma için)
15 g beyaz çikolata (ballı dondurma için)
2-3 yaprak taze lavanta (sunum için)
5-6 adet kuru yenilebilir çiçek (sunum için)
30 g bal (sunum için)

Nasıl Yapılır?

  • Lavantalar boneye konup suya eklenir ve ocakta kaynatmaya bırakılır. Bu sırada jelatinler ıslatılır.
  • Lavantaları ilave ettiğimiz su kaynadığında ocaktan alınır ve yumuşamış jelatinlere eklenir. Daha sonra oda sıcaklığında soğutulmaya bırakılır.
  • Plastik gastronoma ince bir şekilde kaplanacak şekilde sıvı yayılır ve kurutucuya atılır. 30 dakika bekledikten sonra lavanta filmi hazır hale gelir.
  • Süt ve krema bir kaba alınarak kaynatılır. Yumurta sarısı, şekerle karıştırılıp benmari ocakta kaynatılmaya bırakılır.
  • Kaynattığımız süt ve krema karışımı yavaşça yumurtaya yedirilir ve 2-3 dakika daha benmaride pişirilmeye devam edilir.
  • Jelatinleri ıslatıp yumuşatınca yumurtalı karışıma eklenir. Lavanta özü de ilave edilir ve buzlu suyla soğuk benmari yapıp karışımı karıştırarak soğutulur.
  • Ekşi krema çırpılır ve yumurtalı karışımla karıştırılır ve silindir kalıplara sıkma torbası yardımıyla doldurulur. Daha sonra buzdolabında -18 derecede soğutmaya alınır.
  • Soğuduktan sonra buzdolabından çıkartılır. Süt ve krema kaynatılır. Yumurta sarısı ve bal benmaride karıştırılarak kaynamış olan sütlü karışım yumurtaya yavaşça yedirilir.
  • Karışım 2-3 dakika daha benmaride pişirilir. Pişince ocatan alınıp içerisine çikolata ilave edilir.Karışım -18 derecede donmaya alınır.
  • Donduktan sonra kesme tahtasına alınarak bıçak yardımıyla bölünür ve mutfak robotunda dondurma kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  • Sunum için lavanta filmi tabağa yerleştirilir. Silindir şeklindeki mus çapraz şekiller halinde kesilip 4 parça elde ettikten sonra lavanta filmi üzerine yerleştirilir.
  • Yağlı kağıt dondurma külahı haline getirilip içerisine bal konur. Kuru çiçek, lavanta ve yenilebilir çiçeklerle karıştırılarak Mus'un üzerine ve dondurmanın altına taban olacak şekilde yayılır.
  • Dondurma kaşık yardımıyla alınır ve sunum tabağına yerleştirilerek servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Labneli Chia Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Dondurmalı Gato Negro
60 Dakika
2 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bitter Çikolatalı Fındıklı Dondurma