add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Lavanta Bal Çarpışması

Sizleri ve sevdiklerinizi şaşırtacak enfes bir tatlı ile tanıştırmak istedik. Lavanta ve bal çarpışmasına hazır mısınız!?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Tencere
Lavanta Bal Çarpışması

Malzeme Listesi

200 g su (lavanta film için)
10 g jelatin (lavanta film için)
5 g lavanta (lavanta film için)
100 g Pınar Süt (lavanta mus için)
Pınar Ürünü
100 g Pınar Ekşi Krema (lavanta mus için)
Pınar Ürünü
50 g şeker (lavanta mus için)
50 g yumurta sarısı (lavanta mus için)
7 g jelatin (lavanta mus için)
5 g tatlı lavanta özü (lavanta mus için)
200 g Pınar Ekşi krema çırpılmış (lavanta mus için)
Pınar Ürünü
100 g Pınar Süt (ballı dondurma için)
Pınar Ürünü
100 g Pınar Ekşi Krema (ballı dondurma için)
Pınar Ürünü
50 g yumurta sarısı (ballı dondurma için)
100 g bal (ballı dondurma için)
15 g beyaz çikolata (ballı dondurma için)
2-3 yaprak taze lavanta (sunum için)
5-6 adet kuru yenilebilir çiçek (sunum için)
30 g bal (sunum için)

Nasıl Yapılır?

  • Lavantalar boneye konup suya eklenir ve ocakta kaynatmaya bırakılır. Bu sırada jelatinler ıslatılır.
  • Lavantaları ilave ettiğimiz su kaynadığında ocaktan alınır ve yumuşamış jelatinlere eklenir. Daha sonra oda sıcaklığında soğutulmaya bırakılır.
  • Plastik gastronoma ince bir şekilde kaplanacak şekilde sıvı yayılır ve kurutucuya atılır. 30 dakika bekledikten sonra lavanta filmi hazır hale gelir.
  • Süt ve krema bir kaba alınarak kaynatılır. Yumurta sarısı, şekerle karıştırılıp benmari ocakta kaynatılmaya bırakılır.
  • Kaynattığımız süt ve krema karışımı yavaşça yumurtaya yedirilir ve 2-3 dakika daha benmaride pişirilmeye devam edilir.
  • Jelatinleri ıslatıp yumuşatınca yumurtalı karışıma eklenir. Lavanta özü de ilave edilir ve buzlu suyla soğuk benmari yapıp karışımı karıştırarak soğutulur.
  • Ekşi krema çırpılır ve yumurtalı karışımla karıştırılır ve silindir kalıplara sıkma torbası yardımıyla doldurulur. Daha sonra buzdolabında -18 derecede soğutmaya alınır.
  • Soğuduktan sonra buzdolabından çıkartılır. Süt ve krema kaynatılır. Yumurta sarısı ve bal benmaride karıştırılarak kaynamış olan sütlü karışım yumurtaya yavaşça yedirilir.
  • Karışım 2-3 dakika daha benmaride pişirilir. Pişince ocatan alınıp içerisine çikolata ilave edilir.Karışım -18 derecede donmaya alınır.
  • Donduktan sonra kesme tahtasına alınarak bıçak yardımıyla bölünür ve mutfak robotunda dondurma kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  • Sunum için lavanta filmi tabağa yerleştirilir. Silindir şeklindeki mus çapraz şekiller halinde kesilip 4 parça elde ettikten sonra lavanta filmi üzerine yerleştirilir.
  • Yağlı kağıt dondurma külahı haline getirilip içerisine bal konur. Kuru çiçek, lavanta ve yenilebilir çiçeklerle karıştırılarak Mus'un üzerine ve dondurmanın altına taban olacak şekilde yayılır.
  • Dondurma kaşık yardımıyla alınır ve sunum tabağına yerleştirilerek servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama-Ürün Demo Şefi
Labneli Chia Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Dondurmalı Gato Negro
60 Dakika
2-4 Kişilik