Tarif
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile
Ağızlara layık enfes bir tarif.
45 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın

Malzeme Listesi
10 g maya
150 g un
50 g su
180 g dana bonfile
40 g arpacık soğan
40 g kuru soğan
1'er adet kırmızı ve sarı biber
1 adet kabak
1 adet kemer patlıcan
20 g fesleğen
20 g domates salçası
1 adet sarımsak
20 g sızma zeytinyağı
150 ml kırmızı şarap
10 g toz şeker
5'er g tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Hamur için; maya, ılık su ve unu karıştırarak yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
- 2Bonfileyi tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ardından kızgın bir tavada mühürleyin.
- 3Mühürlenen eti tezgah üzerine alarak soğutun ve buzdolabına kaldırın.
- 4Ayrı bir yerde patlıcan, kuru soğan, sarı ve kırmızı biber, sarımsak, jülyen kesim fesleğen, kabak ve salçadan oluşan ratatouille’ları sırasıyla soteleyin.
- 5Diğer bir sos tenceresinde arpacık soğanları bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile dışı renk alana kadar kavurun. Kırmızı şarap ve bir miktar toz şeker ile pişirin.
- 6Dinlenen hamuru orta kalınlıkta açın. Buzdolabından eti alın eğer suyunu salmış ise peçete yardımı ile kurulayın ve hamurun içerisine koyarak sarın.
- 7Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dk arası pişirin.
- 8Servis edeceğiniz tabağa sotelenmiş sebzeleri alt kata gelecek şekilde yayın. Kenarlarına arpacık soğanları yerleştirin.
- 9Lavaş hamuruna sarılı bonfileyi fırından çıkarın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyerek sebzelerin üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.