Tarif

Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi

Ağızlara layık enfes bir tarif. Dana bonfile tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 73
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g maya
50 ml ılık su
150 g un
180 g dana bonfile
tuz ve karabiber
1 adet kemer patlıcan
1 adet kuru soğan
1'er adet sarı ve kırmızı biber
1 adet sarımsak
20 g taze fesleğen
1 adet kabak
20 g domates salçası
6 adet arpacık soğan
20 ml zeytinyağı
150 ml kırmızı şarap
10 g toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Lavaş Hamuru için; maya, ılık su ve unu güzelce karıştırarak yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
  • Bonfileyi tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ardından kızgın bir tavada mühürleyin.
  • Mühürlenen eti tezgah üzerine alarak soğutun ve buzdolabına kaldırın.
  • Ayrı bir yerde patlıcan, kuru soğan, sarı ve kırmızı biber, sarımsak, jülyen kesim fesleğen, kabak ve salçadan oluşan ratatouille’ları sırasıyla soteleyin.
  • Diğer bir sos tenceresinde arpacık soğanları bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile dışı renk alana kadar kavurun. Kırmızı şarap ve bir miktar toz şeker ile pişirin.
  • Dinlenen hamuru orta kalınlıkta açın. Buzdolabından eti alın eğer suyunu salmış ise peçete yardımı ile kurulayın ve hamurun içerisine koyarak sarın.
  • Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dk arası pişirin.
  • Servis edeceğiniz tabağa sotelenmiş sebzeleri alt kata gelecek şekilde yayın. Kenarlarına arpacık soğanları yerleştirin.
  • Lavaş hamuruna sarılı bonfileyi fırından çıkarın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyerek sebzelerin üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kirde Kebabı Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Narlı Bonfile Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
13B Görüntüleme
Etli Patlıcan Güveç Tarifi
100 Dakika
6-8 Kişilik
75B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.