add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Lavaşa Sarılı Dana Bonfile

Ağızlara layık enfes bir tarif.
45 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g maya
150 g un
50 g su
180 g dana bonfile
40 g arpacık soğan
40 g kuru soğan
1'er adet kırmızı ve sarı biber
1 adet kabak
1 adet kemer patlıcan
20 g fesleğen
20 g domates salçası
1 adet sarımsak
20 g sızma zeytinyağı
150 ml kırmızı şarap
10 g toz şeker
5'er g tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; maya, ılık su ve unu karıştırarak yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
  • Bonfileyi tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ardından kızgın bir tavada mühürleyin.
  • Mühürlenen eti tezgah üzerine alarak soğutun ve buzdolabına kaldırın.
  • Ayrı bir yerde patlıcan, kuru soğan, sarı ve kırmızı biber, sarımsak, jülyen kesim fesleğen, kabak ve salçadan oluşan ratatouille’ları sırasıyla soteleyin.
  • Diğer bir sos tenceresinde arpacık soğanları bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile dışı renk alana kadar kavurun. Kırmızı şarap ve bir miktar toz şeker ile pişirin.
  • Dinlenen hamuru orta kalınlıkta açın. Buzdolabından eti alın eğer suyunu salmış ise peçete yardımı ile kurulayın ve hamurun içerisine koyarak sarın.
  • Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dk arası pişirin.
  • Servis edeceğiniz tabağa sotelenmiş sebzeleri alt kata gelecek şekilde yayın. Kenarlarına arpacık soğanları yerleştirin.
  • Lavaş hamuruna sarılı bonfileyi fırından çıkarın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyerek sebzelerin üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik