add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Lavaşa Sarılı Dana Bonfile

Ağızlara layık enfes bir tarif.
45 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile

Malzeme Listesi

10 g maya
150 g un
50 g su
180 g dana bonfile
40 g arpacık soğan
40 g kuru soğan
1'er adet kırmızı ve sarı biber
1 adet kabak
1 adet kemer patlıcan
20 g fesleğen
20 g domates salçası
1 adet sarımsak
20 g sızma zeytinyağı
150 ml kırmızı şarap
10 g toz şeker
5'er g tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; maya, ılık su ve unu karıştırarak yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
  • Bonfileyi tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ardından kızgın bir tavada mühürleyin.
  • Mühürlenen eti tezgah üzerine alarak soğutun ve buzdolabına kaldırın.
  • Ayrı bir yerde patlıcan, kuru soğan, sarı ve kırmızı biber, sarımsak, jülyen kesim fesleğen, kabak ve salçadan oluşan ratatouille’ları sırasıyla soteleyin.
  • Diğer bir sos tenceresinde arpacık soğanları bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile dışı renk alana kadar kavurun. Kırmızı şarap ve bir miktar toz şeker ile pişirin.
  • Dinlenen hamuru orta kalınlıkta açın. Buzdolabından eti alın eğer suyunu salmış ise peçete yardımı ile kurulayın ve hamurun içerisine koyarak sarın.
  • Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dk arası pişirin.
  • Servis edeceğiniz tabağa sotelenmiş sebzeleri alt kata gelecek şekilde yayın. Kenarlarına arpacık soğanları yerleştirin.
  • Lavaş hamuruna sarılı bonfileyi fırından çıkarın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyerek sebzelerin üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Beğendili Izgara Köfte
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
45 Dakika
2-4 Kişilik
Adıyaman Tava
120 Dakika
2-4 Kişilik