Tarif

Laz Böreği

Geleneksel tariflerde bugün, meşhur Laz böreği tarifi.
50 Dakika
8-10 Kişilik
Börek
Fırın
Laz Böreği

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hazır baklavalık yufka
300 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
500 g Pınar Kremilla
Pınar Ürünü
1 kg toz şeker (şerbeti için)
1 l su (şerbeti için)
2-3 g limon suyu (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisine baklavalık yufkaları dizin.
  • Her bir yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün.
  • İki katta bir Pınar Kremilla dökün.
  • Bu işlemi iki üç defa tekrarlayın.
  • En son tepsinin üzerine kalan tereyağını gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatın, en sonunda limon suyunu damlatıp ılımaya bırakın.
  • Şerbet ılık iken fırından çıkan böreğin üzerine dökün.
  • Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Dip Soslu Paçanga Böreği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Çibörek
50 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek