Tarif
Laz Böreği
Geleneksel tariflerde bugün, meşhur Laz böreği tarifi.
50 Dakika
8-10 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 27B
- 51
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hazır baklavalık yufka
1 kg toz şeker (şerbeti için)
1 l su (şerbeti için)
2-3 g limon suyu (şerbeti için)
Nasıl Yapılır?
- 1Fırın tepsisine baklavalık yufkaları dizin.
- 2Her bir yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün.
- 3İki katta bir Pınar Kremilla dökün.
- 4Bu işlemi iki üç defa tekrarlayın.
- 5En son tepsinin üzerine kalan tereyağını gezdirin.
- 6Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35 dakika kadar pişirin.
- 7Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatın, en sonunda limon suyunu damlatıp ılımaya bırakın.
- 8Şerbet ılık iken fırından çıkan böreğin üzerine dökün.
- 9Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.