Tarif

Laz Böreği

Geleneksel tariflerde bugün, meşhur Laz böreği tarifi.
50 Dakika
8-10 Kişilik
Börek
Fırın
Laz Böreği
Paylaş
  • 25B
  • 50
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hazır baklavalık yufka
300 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g Pınar Kremilla
Pınar
1 kg toz şeker (şerbeti için)
1 l su (şerbeti için)
2-3 g limon suyu (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisine baklavalık yufkaları dizin.
  • Her bir yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün.
  • İki katta bir Pınar Kremilla dökün.
  • Bu işlemi iki üç defa tekrarlayın.
  • En son tepsinin üzerine kalan tereyağını gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatın, en sonunda limon suyunu damlatıp ılımaya bırakın.
  • Şerbet ılık iken fırından çıkan böreğin üzerine dökün.
  • Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dip Soslu Paçanga Böreği
20 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Çibörek
50 Dakika
2-4 Kişilik
38B Görüntüleme
Burgu Makarnalı Peynirli Börek
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.