Tarif

Lazanya Milano

Geleneksel İtalyan lezzeti, Lazanya Milano tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna
Fırın
Lazanya Milano

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g lazanya
500 g kıyma
2 adet soğan
4 adet biber (paprika olabilir)
10 g tuz
3 g karabiber
2 g kekik
40 g sıvı yağ
400 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
200 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suya 5 g tuz ve 30 g sıvı yağ ekleyin. Lazanya hamurlarını 8-10 dakika haşlayın.
  • Haşlanan makarnaları sıcak sudan alıp soğuk suya koyun ve süzün.
  • Ayrı bir tavaya 10 g sıvı yağ ekleyin, soğanları kavurun ve pembeleşince kıymayı ve biberleri de ekleyip kavurun.
  • Kavrulan kıymaya tuz, karabiber, kekik ve 200 ml kremayı ekleyerek bir taşım kaynatın. Ocaktan alın.
  • Dikdörtgen borcama sığacak şekilde bir sıra makarna dizin ve her tarafına gelecek şekilde 10'ar g kaşar peyniri serpiştirin.
  • Makarnayı 3 kat yaptıktan sonra kıymalı karışımdan her tarafa eşit gelecek şekilde dağıtın. Bu işlemi makarna bitene kadar devam ettirin.
  • Daha sonra kalan kremayı da makarnaların üzerine döküp önceden ısıtılmış 200°C fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Pişen lazanyayı dilimleyip servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Karidesli Linguine
35 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mantarlı Tagliatelle
30 Dakika
4-6 Kişilik