Tarif

Levrek Buğulama Tarifi

Balık buğulama tarifi, nasıl yapılır? Levrek buğulama yapmanın püf noktaları nelerdir? Nefis balık sosu nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tencere, Buhar
Levrek Buğulama Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 80
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg levrek ya da istenilen bir çeşit balık
1 adet kuru soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
150-200 ml balık suyu veya su
1 adet limon suyu
30 ml zeytinyağı
tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Saplı bir tencerenin tabanına halka doğranmış kuru soğanı yayın.
  • Balığın pullarını ve iç kısımlarını temizleyin, dilerseniz kuyruk ve kafa kısmını atın. Dış yüzeyine çok derin olmayacak çizikler attıktan sonra bol su ile yıkayıp soğanların üzerine yerleştirin.
  • Kıyılmış maydanozların bir kısmını balığın içine, bir kısmını üzerine serpin ve az miktarda limon suyu gezdirin.
  • Ardından balık suyunu tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kapağını kapatın. Kısık-orta ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar kontrollü pişirin.
  • Balık sosu için ayrı bir kapta; limon suyu ile zeytinyağını iyice çırpın, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Tencerede pişen balığı spatula yardımıyla servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız balık sosunu gezdirip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Sağlıklı bir yemek pişirme yöntemi olan buğulama yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçip kaybolmamasını sağlar.
*Kapağı kapalı olarak pişen balıklar suyunu salıp yumuşayacağı için servis esnasında balık spatulası kullanmanızı tavsiye ederiz.
*Balığınızı limon kabuğu rendesi ve taze maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcanlı Karides Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
6B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tavada İstavrit Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Hayal Gençoğlu
· 04.06.2021

❤️🌹🧿

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 05.06.2021

😊👍