Kısık Ateş
Tarif

Limonlu Çilekli Parfe Tarifi

Parfe, Fransız kökenli bir tatlı olup, kelime anlamı "kusursuz" veya "mükemmel" anlamına gelir. Hafif ve köpüksü dokusuyla bilinen parfe, soğutularak servis edilen, katmanlı bir tatlıdır. Bugün sizlerle, yaz mevsiminin enerjisini ve tazeliğini buluşturan Limonlu Çilekli Parfe tarifini paylaşıyoruz. Hem gözlere hem de damaklara hitap eden bu hafif ve köpüksü tatlı, özel misafirleriniz için mükemmel bir seçenek olacak. Peki, bu lezzetli meyveli parfe nasıl yapılır? Şimdi, bu enfes tarifin tüm detaylarına birlikte göz atalım!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
50 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Karıştırma
Limonlu Çilekli Parfe Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 21
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Limon Kreması için:
1 adet büyük boy yumurta
60 g toz şeker
60 ml limon suyu
10 g nişasta
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
Sunumu için:
200 g taze çilek, doğranmış
20 g pudra şekeri
400 ml Pınar Krema
Pınar
40 g pudra şekeri
5 ml vanilya özütü
60 g yulaflı bisküvi, kabaca ufalanmış

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle limon kremasını hazırlamaya başlayın. Bir sos tenceresine yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine toz şekeri ve limon suyunu ekleyin.
  • Nişastayı eleyerek ekleyin ve karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kıvam almaya başladığında, küp küp kesilmiş tereyağını iki seferde ekleyip, tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Limon kremasının kıvamını kontrol etmek için, spatula ile kremayı alıp parmağınızla bir çizgi çekin. Eğer kremada çizgi akmıyorsa, limon kreması hazır demektir.
  • Kremayı ince bir elekten geçirip, üzerine streç film kapatın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun.
  • Sunumu için, doğranmış taze çilekleri bir kaseye alın ve 20 g pudra şekerini üzerine serpin. Oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika bekletin.
  • Kremayı, 40 g pudra şekeri ve vanilya özütü ile birlikte mikserde yüksek devirde çırpın. Krema, sıkma torbasında akmayacak kadar koyu kıvama geldiğinde hazırdır.
  • Servis yapacağınız kupların zeminine bir kaşık ufalanmış bisküvi serpin.
  • Üzerine sırasıyla limon kreması, şekerle beklemiş çilekleri ve sıkma torbasına aldığınız kremayı ekleyin.
  • Hazırladığınız parfe kuplarını buzdolabında 2 saat soğutun. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Pots de Creme Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Klasik Waffle Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
İncirli Hurma Tatlısı Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.