add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Limonlu Tart

Limon ve tartın muhteşem uyumu.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Tart
Fırın
Limonlu Tart

Malzeme Listesi

11 g instant kuru maya
300 g un
90 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
8 g toz şeker
4 g tuz
80 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
2 adet yumurta
70 g un (sosu için)
40 g Pınar Tereyağı (sosu için)
Pınar Ürünü
2 adet limon (sosu için)
600 g Pınar Süt (sosu için)
Pınar Ürünü
5 adet yumurta sarısı (sosu için)
130 g toz şeker (sosu için)
5 g vanilya (sosu için)

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı soğukken küçük parçalara kesin.
  • Un, kuru maya, şeker, tuz ve yumurtaları süt ile yoğurun. Tereyağı parçalarını ekleyin ve homojen , yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur şekline gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru iki eşit parçaya kesin, merdane ile açılıp, yağlanmış ve unlanmış iki tart kalıbına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin.
  • 2 limonu yıkayıp, 2 dilimi ayırın; kalan limonların kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • Süte, vanilya ve şeker (80 gr) ekleyip kaynatın. Ayrıca 5 yumurta sarısıyla 50 gram şekeri çırpın, un ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Bu karışımı krema haline getirin.
  • Sıcak sütü karışıma ekleyin ve yoğunlaşana kadar pişirin.
  • Ateşten alıp limon suyu ve tereyağı koyun ve üstünü bir tabakla örtüp soğumaya bırakın.
  • 220 derecede ısıtılmış fırında tart hamurlarını 10 dakika pişirdikten sonra fırından çıkararak sosu ekleyip tekrar fırına atın.
  • Üzeri için ayırdığınız limon dilimleriyle süsleyip, renk alana kadar 20 dakika pişirin.
  • Izgara üzerinde soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı Şeftalili Tart
25 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik