Paylaş
- 61B
- 50
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 l su
1/2 kg lohusa şekeri
400 g toz şeker
4 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
300 g dolmalık fıstık veya kavrulmuş badem
toz tarçın
Nasıl Yapılır?
- 1Büyük geniş bir tencereye su, lohusa şekeri, toz şeker, tarçın ve karanfilleri koyup kaynamaya bırakın.
- 2Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha kaynatın.
- 3Ocağın altını kapatıp şerbeti bir tülbentten veya ince delikli süzgeçten başka bir tencereye süzün.
- 4Dolmalık fıstığı yağsız tavada devamlı karıştırarak rengi dönene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
- 5Uygun gördüğünüz bir bardakta üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık ve toz tarçın serperek servis edin.
Püf Noktası
*Lohusa şekerini genellikle aktarlardan temin edebilirsiniz.
*Dilerseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.