Tarif

Lohusa Şerbeti

Bilinen en eski Türk adetlerinden biri olan lohusa şerbeti, yeni doğmuş bebek ziyaretlerine gelen misafirlere ikram edilir. Muhteşem rengi ve aromasıyla çok beğenilen bir tariftir.
60 Dakika
8-10 Kişilik
İçecek
Tencere
Lohusa Şerbeti
Paylaş
  • 61B
  • 50
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 l su
1/2 kg lohusa şekeri
400 g toz şeker
4 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
300 g dolmalık fıstık veya kavrulmuş badem
toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Büyük geniş bir tencereye su, lohusa şekeri, toz şeker, tarçın ve karanfilleri koyup kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha kaynatın.
  • Ocağın altını kapatıp şerbeti bir tülbentten veya ince delikli süzgeçten başka bir tencereye süzün.
  • Dolmalık fıstığı yağsız tavada devamlı karıştırarak rengi dönene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Uygun gördüğünüz bir bardakta üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık ve toz tarçın serperek servis edin.

Püf Noktası

*Lohusa şekerini genellikle aktarlardan temin edebilirsiniz.
*Dilerseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer İçecek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Naneli Milkshake
15 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Lime Aromalı Soğuk Çay
10 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Hardaliye
10 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.