Tarif
Lor Mahlutu Tarifi
Osmanlıca'da mahlut karıştırma anlamına gelmektedir. Lor mahlutu tarifini ister kahvaltı da isterseniz de ana yemek öncesi meze olarak servis edebilirsiniz. Lor mahlutu nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 32B
- 159
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet domates
3 adet çarliston biber
2 adet taze soğan
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet kuru soğan
500 g tuzsuz lor peyniri
5 g tuz
5 g kırmızı pul biber
75 ml zeytinyağı
2 dal taze biberiye
Nasıl Yapılır?
- 1Domates, çarliston biber ve taze soğanları temizleyip güzelce yıkayın.
- 2Kabuğu soyulmuş domateslerin çekirdeklerini ve suyunu çıkarın.
- 3Çarliston biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin.
- 4Limonun kabuğunu rendeleyin.
- 5Bütün malzemeleri sırayla keskin bir bıçakla pirinçten biraz büyük ebatlarda doğrayın.
- 6İnce bir süzgece aktarıp yarım saat suyunun süzülmesini ve kurumalarını bekleyin.
- 7Kuru soğanı bir tülbent üzerine rendeleyin.
- 8Bir kaba lor peyniri, tuz, pul biber ve zeytinyağını aktarın, iyice ezip karıştırın.
- 9Üstüne doğranmış malzemeleri, sonra da rendelenmiş soğanın suyunu ekleyin.
- 10Taze biberiye yapraklarını saplarından ayırıp olabildiğince küçük doğrayın ve karışıma ilave edin.
- 11Güzelce harmanlayıp güzel bir servis tabağında aktarın. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-9996-desen-24-parca-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!
Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.