Tarif

Lor Mahlutu Tarifi

Osmanlıca'da mahlut karıştırma anlamına gelmektedir. Lor mahlutu tarifini ister kahvaltı da isterseniz de ana yemek öncesi meze olarak servis edebilirsiniz. Lor mahlutu nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 32B
  • 159
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet domates
3 adet çarliston biber
2 adet taze soğan
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet kuru soğan
500 g tuzsuz lor peyniri
5 g tuz
5 g kırmızı pul biber
75 ml zeytinyağı
2 dal taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Domates, çarliston biber ve taze soğanları temizleyip güzelce yıkayın.
  • Kabuğu soyulmuş domateslerin çekirdeklerini ve suyunu çıkarın.
  • Çarliston biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin.
  • Limonun kabuğunu rendeleyin.
  • Bütün malzemeleri sırayla keskin bir bıçakla pirinçten biraz büyük ebatlarda doğrayın.
  • İnce bir süzgece aktarıp yarım saat suyunun süzülmesini ve kurumalarını bekleyin.
  • Kuru soğanı bir tülbent üzerine rendeleyin.
  • Bir kaba lor peyniri, tuz, pul biber ve zeytinyağını aktarın, iyice ezip karıştırın.
  • Üstüne doğranmış malzemeleri, sonra da rendelenmiş soğanın suyunu ekleyin.
  • Taze biberiye yapraklarını saplarından ayırıp olabildiğince küçük doğrayın ve karışıma ilave edin.
  • Güzelce harmanlayıp güzel bir servis tabağında aktarın. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-9996-desen-24-parca-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Borani Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Karamelize Soğanlı İç Bakla Ezmesi Tarifi
8B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pınar Beyazlı Köz Biber Tarifi
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.