Tarif

Lor Mahlutu

Osmanlıca'da mahlut karıştırma anlamına gelmektedir. Lor mahlutu tarifini ister kahvaltı da isterseniz de ana yemek öncesi meze olarak servis edebilirsiniz. Lor mahlutu nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet domates
3 adet çarliston biber
2 adet taze soğan
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet kuru soğan
500 g tuzsuz lor peyniri
5 g tuz
5 g kırmızı pul biber
75 ml zeytinyağı
2 dal taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Domates, çarliston biber ve taze soğanları temizleyip güzelce yıkayın.
  • Kabuğu soyulmuş domateslerin çekirdeklerini ve suyunu çıkarın.
  • Çarliston biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin.
  • Limonun kabuğunu rendeleyin.
  • Bütün malzemeleri sırayla keskin bir bıçakla pirinçten biraz büyük ebatlarda doğrayın.
  • İnce bir süzgece aktarıp yarım saat suyunun süzülmesini ve kurumalarını bekleyin.
  • Kuru soğanı bir tülbent üzerine rendeleyin.
  • Bir kaba lor peyniri, tuz, pul biber ve zeytinyağını aktarın, iyice ezip karıştırın.
  • Üstüne doğranmış malzemeleri, sonra da rendelenmiş soğanın suyunu ekleyin.
  • Taze biberiye yapraklarını saplarından ayırıp olabildiğince küçük doğrayın ve karışıma ilave edin.
  • Güzelce harmanlayıp güzel bir servis tabağında aktarın. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-9996-desen-24-parca-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
16B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
10B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
9B